Lena (47) rammes av omstridt husleielov

Firebarnsmoren er en av flere tusen Oslo-borgere som risikerer å miste hjemmet sitt fra nyttår. - Flere vil stå på gaten uten andre alternativer, sier leder i Leieboerforeningen.

MISTER TROLIG HJEMMET: Lena Ødegaard Prag (47) har ennå ikke fått vite hvor mye husleien kommer til å stige i januar, hun vet bare at det er snakk om betydelige summer. Om hun får husleietilskudd fra kommunen, er fortsatt i det blå. Lena har ikke råd til å betale mer for den 120 kvadratmeter store leiligheten enn de 9000 kronene per måned hun betaler nå. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL
MISTER TROLIG HJEMMET: Lena Ødegaard Prag (47) har ennå ikke fått vite hvor mye husleien kommer til å stige i januar, hun vet bare at det er snakk om betydelige summer. Om hun får husleietilskudd fra kommunen, er fortsatt i det blå. Lena har ikke råd til å betale mer for den 120 kvadratmeter store leiligheten enn de 9000 kronene per måned hun betaler nå. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no) Fra og med 1.januar 2010 oppheves loven som har gjort at flere leiligheter i Oslo har hatt kunstig lav husleie i snart 100 år.

Dette innebærer at 3500 husstander i hovedstaden står i fare for å få husleien økt drastisk fra årsskiftet, viser beregninger gjort av Norsk institutt for by og regionsforskning på vegne av Kommunal- og regionaldepartementet.

- Leiligheten er barndomshjemmet til barna mine. Jeg vet ikke hva vi skal gjøre om vi blir nødt til å flytte. Vi har ingen andre steder å bo, sier Lena Ødegaard Prag (47) til Dagbladet. AleneforsørgerHun er aleneforsørger for fire barn, hvorav tre bor hjemme fortsatt og to av dem er mindreårige. De bor på en 120 kvadratmeters leilighet i Ullevålsveien, hvor Lena har bodd siden hun var 22 år.

- Gjennom 25 år har jeg pusset opp leiligheten for nesten en million, og har derfor ikke råd til å kjøpe en annen leilighet. Jeg har dessuten vært med å betale for oppussing utvendig, Ødegaard Prag.

- Med min lønn innenfor ungdomspsykiatrien har jeg kun råd til å leie en ettroms leilighet eller en hybel. Hvordan skal fire mennesker kunne bo der? Spør hun fortvilt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer