Karanteneregler i Norge

Lena (65) om coronapasset:
- Forferdelig urettferdig

- Føler meg som annenrangs nordmann.

BOR I UTLANDET: Karl og Lena Arthur bor i Dubai til vanlig, men ønsker å reise til familie og venner på ferie hvert år. Foto: Privat
BOR I UTLANDET: Karl og Lena Arthur bor i Dubai til vanlig, men ønsker å reise til familie og venner på ferie hvert år. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lena Arthur fortviler over at vaksinesertifikatet hennes ikke godkjennes i Norge. 65-åringen er fullvaksinert med Pfizer-vaksinen i Dubai, og ektemannen Karl Arthur (59) likeså, med Sinopharm-vaksinen.

Hun forteller at de også har coronasertifikat på mobilen sin, noe nordmenn også har kunnet benytte seg av fra og med fredag.

- Jeg har QR-kode i appen, akkurat som de får i Norge. Jeg ønsker svar på hvorfor det ikke holder for oss når vi reiser inn til Norge. Det virker som om Norge ikke tror oss og ser på oss som kjeltringer, sier Lena til Dagbladet.

Hun fortsetter:

- Myndighetene burde skjønne at verden er større enn Europa og lille Norge.

Norsk personnummer

Lena har bodd i Dubai seks år. Nå har hun oppholdt seg i Norge siden begynnelsen av mai. Snart følger ektemannen etter. Da må han belage seg på karantenehotell, ettersom han kommer fra et område utenfor Storbritannia og EØS/Schengen.

- Hadde det ikke vært for at Karl har levd i Norge i 30 år og har fått eget personnummer, hadde han ikke fått innreisetillatelse i sommer. Jeg kjenner flere norske familier i Dubai hvor en partner ikke har norsk statsborgerskap. Flere av familiene får ikke reist hit i år, selv om de har vaksinepasset, sier 65-åringen, og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer