Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lene (29) tjener fett på puppene

- Det hender at folkstopper meg på gata og bare: «Hei, jeg har kjøpt bilder av puppene dine», sier Lene Antonsen og ler.

BILDER: Lene Antonsen (29) selger bilder av kroppen på nett og tjener gode penger på det. Foto: Pivat
BILDER: Lene Antonsen (29) selger bilder av kroppen på nett og tjener gode penger på det. Foto: Pivat Vis mer

Da Lene Antonsen var 22 år ble hun tilbudt penger for bilder av puppene sine. Nå er hun 29 år, har solgt tusenvis av puppebilder - og tjent flere hundre tusen kroner på det.

- Da jeg var 25 år forsto jeg for alvor at jeg kunne leve av puppebilder. Da tenkte jeg at det bare var å gi gass og kjøre på, sier hun lattermildt til Dagbladet.

For 29-åringen fra Horten har det blitt big business å selge bilder av kroppen på nett, men det er ikke hennes eneste levebrød. For samtidig som Lene har solgt bilder av puppene sine, har hun tatt vernepleierutdanning og studert smerte og smertebehandling.

- Jeg synes det er viktig å ha en vanlig jobb. Jeg er realistisk og vil ha noe å falle tilbake på - jeg kan ikke leve av puppene for alltid. Dessuten er jeg opptatt av å gjøre noe samfunnsnyttig, sier Lene, som nå jobber som vernepleier.

- 100 til 1500 kroner per bilde

Den noe uvanlige deltidsjobben, vil hun likevel fortsette med. Og businessen går så det suser - bare i 2019 solgte Lene rundt 4000 bilder - noen av bare puppene, andre med ansiktet også.

- Bildene jeg selger med ansikt er dyrere. Prisen varierer ut fra hvilke bilder det er, men jeg tar alt fra 100 til 1500 kroner per bilde.

Puppene har gitt en solid inntekt for 29-åringen de siste åra.

- Det er et ryddig system. Jeg betaler moms og skatt. Jeg har null studielån og har kjøpt leilighet og bil, forteller Lene.

HUMOR: Lene deler humor og kropp på nett. Foto: Privat
HUMOR: Lene deler humor og kropp på nett. Foto: Privat Vis mer

Blir stoppet på gata

Lene har også en populær Snapchat-bruker hvor hun deler både hverdag, pupper og humor.

- Jeg har flere tusen følgere på Snapchat, og der kan man se alder og kjønn på følgerne. De fleste er menn mellom 25 og 34 år.

Men utover det, vet ikke Lene hvem som kjøper bilder av henne. På spørsmål om hun er redd bildene skal havne i feil hender er 29-åringen klar:

- Om noen lekker bildene mine, vil de bli anmeldt. Jeg håper jo og tror at de som kjøper bilder holder de for seg selv.

Etter fire år og tusenvis av puppebilder, hender det at Lene blir gjenkjent både ute på byen og på gata.

- Det hender at folkstopper meg på gata og bare: «Hei, jeg har kjøpt bilder av puppene dine», ler hun.

REALITYSTJERNE: Cathrin Prana fikk mange reaksjoner etter at hun datet på TV. Nå forteller hun om kritikken, og slår et slag for kvinnekroppen. Video: Viafree/Rød Løper Vis mer

Hun har altså fått noen trofaste fans, og det er ikke bare kroppen sin skyld, tror 29-åringen.

- Jeg har mye humor og finner på rare ting, så jeg tror det er derfor folk følger meg og kjøper bildene mine. Noen blir kanskje litt fascinert fordi jeg ikke har et typisk utseende også.

- Jeg måtte gå rettens vei

Men det er ikke bare enkelt å drive puppebusiness.

- Jeg får reaksjoner hele tiden, men det preller lett av meg. Etter at jeg var med på Insider fem på TV 2, rant det stygge kommentarer inn, men jeg tar det hele med humor egentlig, sier Lene.

Selv om hun tar kritikk med et smil, har deltidsjobben også ført til utfordringer. I studietida truet ledelsen ved høyskolen med å utestenge henne i opptil fem år om hun fortsatte å selge puppebilder.

- Jeg måtte gå rettens vei for å få lov til å fortsette med både å selge bilder og studere. Det var tøft, jeg kriga mot skolen i seks måneder, sier hun og fortsetter:

- Skolen argumenterte med at jeg var til fare for liv og helse ved å selge puppebilder. Advokater måtte bestemme om jeg var skikka til å bli vernepleier eller ikke.

Lene vant saken og fortsatte studiene. - Når jeg hadde gått i krigen og vunnet, ville jeg bevise at jeg fortjente det vitnemålet, sier hun.

Også på privaten merker hun konsekvensene.

- Jeg tror ikke det blir kjæreste med det første. Jeg er jo ordentlig, ærlig og lojal, men gutter får ikke det inntrykket. Jeg deler bare bilder, ikke kroppen min fysisk med andre, men gutter blir skeptiske, sier hun.

- For meg er ikke pupper så veldig privat, det er vel bare at jeg er smart som tjener penger på det, ler Lene og sier at hun ikke har planer om å legge ned businessen med det første.

Hele Norges coronakart