Lene (39) kjører brøytebil i bikini

Når Lene Pedersen (39) ikke befinner seg bak rattet i brøytebilen, finner du henne en plass som er mye kaldere enn hjembyen Bergen.

LUNSJPAUSE: Lene Pedersen kjører brøytebil på Vestlandet om vinteren. Lunsjen gjennomfører hun på utradisjonelt vis, aller helst i et iskaldt vann. Foto: Privat
LUNSJPAUSE: Lene Pedersen kjører brøytebil på Vestlandet om vinteren. Lunsjen gjennomfører hun på utradisjonelt vis, aller helst i et iskaldt vann. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste to åra har Lene Pedersen - blant bekjente forkortet til Lene P, innført en noe annerledes pause i arbeidsdagen som brøytebilsjåfør.

- Jeg isbader så å si hver dag. Jeg kjenner at jeg blir lei meg dersom jeg ikke får badet i løpet av en arbeidsdag, opplyser hun til Dagbladet.

Det var BA som først omtalte Lene Pedersens iskalde vane.

Må være iskaldt

Bergenskvinnen tilbringer normalt tolv timer på veien for å sikre kjørbare forhold for medtrafikanter på Vestlandet.

ISKALDT: Når Lene Pedersen passerer et vann på brøyteoppdragene sine, er hun ikke vanskelig å be. Da kaster hun klærne og hiver seg uti om hun kan. Hun mener at vannene på Vestlandet ikke er kalde nok. Foto: privat
ISKALDT: Når Lene Pedersen passerer et vann på brøyteoppdragene sine, er hun ikke vanskelig å be. Da kaster hun klærne og hiver seg uti om hun kan. Hun mener at vannene på Vestlandet ikke er kalde nok. Foto: privat Vis mer

Til tross for at også Bergen tidvis opplever temperaturer under null grader, er dette ingen stopper for Pedersen, snarere tvert imot:

HOPPER I DET: Non Stop TV med Sondre Rahm og Christian Wehus. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de mest spektakulære klippene du ikke vil gå glipp av! Vis mer

- Jeg jobber i singlet og bikini, og jeg mener det egentlig ikke blir kaldt nok. Om jeg tar på meg jakke, er det bare for å slippe maset fra andre, sier Pedersen. Hun understreker at hun er alltid klar for et bad - utendørs, hele året.

- Jo kaldere vannet er, desto bedre er det for meg.

Mot kaldere strøk

Fem minutter i et islagt vann hver dag, er nærmest blitt en rutine for 39-åringen. Til hennes store fortvilelse mener hun at innsjøene og elvene på Vestlandet ikke er kalde nok.

BADER HELE ÅRET: Hun brøyter fra november og ut februar. Om sommeren legger Lene Pedersen asfalt. Også i sommerhalvåret kaster hun seg i vannet. Foto: privat
BADER HELE ÅRET: Hun brøyter fra november og ut februar. Om sommeren legger Lene Pedersen asfalt. Også i sommerhalvåret kaster hun seg i vannet. Foto: privat Vis mer

Hun har derfor tatt saken i egne hender:

- For noen dager siden sjekket jeg flybilletter til Canada. Jeg har hørt at det er mange kalde vann der. Kanskje drar jeg dit etter hvert, forteller hun.

Livsgleden til Pedersen baserer seg med andre ord i stor grad rundt kulde og is. Til Dagbladet meddeler hun en oppsiktsvekkende detalj.

- Sannsynligvis blir jeg like i ekstase av islagte vann som andre blir av jacuzzi med bobler.

Ingen sykedager

Etter femten år på veien, hvorav de to siste som brøytebilsjåfør, kan Pedersen skilte med null sykedager. Hun krediterer isbadingen for arbeidsmoralen.

- Jeg blir veldig rolig og slapper godt av når jeg er ute i vannet. Jeg tror ikke det ville vært mulig uten isbadingen, mener hun.

Hun er imidlertid tydelig på at forkjærligheten for kulde og kalde vann ikke har noen ting med overmenneskelige egenskaper å gjøre.

- Jeg er på ingen måte en «Superwoman» altså. Det handler om mindset og innstillingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer