Lene slo Dispril- giganten

BODØ (Nordlandsposten/Dagbladet): - Hva jeg skal bruke pengene på? Reise til Syden med kjæresten, sier Lene. I går vant den invalidiserte 18-åringen over Reckitt og Coleman. Nå kan hun kreve Dispril-giganten for inntil 1,7 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er snart ni år siden Lene utviklet det sjokkartede Stevens Johnson-syndromet som førte til at huden skrellet av, ga henne andre- og tredjegrads forbrenninger, gjorde henne blind på ett øye, ødela tårekanalene, skadet nakken og flere andre legemsdeler - i tillegg til at hun var en hårsbredd fra å dø.

- Trodde på oss

I går slo Salten herredsrett fast at syndromet slo til på grunn av acetylsalisylsyre fra et par dispril som Lenes mamma ga henne mot feber. Samt at erstatningskravet ikke er foreldet.

Reckitt & Coleman hevdet det motsatte i begge spørsmål.

- Det å oppleve at retten tror på oss, og ikke på et gigantisk konsern - er stort, sier pappa Gunnar Oskarsen.
I flere år ante ikke Kirsten Oskarsen hva som påførte Lene det dødelige syndromet med ufattelige lidelser i 1989.

Først da hun leste en avisartikkel i 1996 om et liknende tilfelle, tenkte hun på dispril.
Kirsten Oskarsen har gjentatte ganger henvendt seg til Nordland Sentralsykehus, Ullevål sykehus og Rikshospitalet med forespørsel om hva som kan ha utløst syndromet.

Standardiserte satser for barne-erstatning gjør at familien Oskarsen maksimalt kan kreve Reckitt & Coleman for 1,7 millioner kroner - pluss et tillegg på drøyt 100000 for framtidige ekstrautgifter.

STOR SEIER: Lene Oskarsen, her mellom foreldrene Kirsten og Gunnar.