Lene var nettmisbruker

Informatikk-student Lene Jensen følte seg som en narkoman i omgang med Internett. Hun ble aggressiv og skjelven i hele kroppen når hun var avlogget. Men abstinensen forsvant straks hun fikk tilfredstilt surfe-suget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Alt jeg tenkte på var at jeg ville logge meg på igjen, forteller tidligere nettmisbruker Lene Jensen. Livet hennes bestod at å sove og å være på nett. Da hun hadde ferie ønsket hun kun å reise tilbake for å surfe igjen. Hvis vennene ville ha henne med på kino eller ut, takket hun nei: Lene ville heller møte vennene hun hadde fått på prategrupper i Cyberspace.

Brukte hele døgnet

Lene brukte i gjennomsnitt 14 timer dagen på surfing. Hun stod opp klokken 07.00 om morgenen for å gå på laben og surfe. Da Universitetet stengte gikk hun hjem og logget seg på der. Hun våknet også om natta for å koble seg på nettet.

- Abstinensene kom kun når jeg ikke satt foran datamaskinen, forteller Lene til Dagbladet :på nettet.

- Jeg ble svett, fikk sommerfugler i magen og ble agressiv. Straks jeg var ute på internett ble jeg avslappet og rolig igjen. Jeg følte meg som et helt menneske. Slik holdt jeg på et helt år, til jeg fant ut at jeg måtte ta kontroll over situasjonen.

Gikk utover studier

Det er nå seks-syv år siden Lene innså at internett hadde tatt helt overhånd. Ett års avhengighet gjorde at hun ble hengende etter med studiene. Det ene semesteret stod hun såvidt. Neste semester hoppet hun over alle eksamener. Det var ikke tid igjen i døgnet til å studere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer