- Lenge leve Aung San Suu Kyi

Tusener jublende tilhengere ropte «Lenge leve Aung San Suu Kyi» da hun i går kom til partiets hovedkvarter i Rangoon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hennes hvite Toyota måtte kjøre i sneglefart inn til hovedkvarteret for ikke å skade de mange som trengte seg fram foran bilen for å få et glimt av henne. Partimedlemmer brukte høyttalere for å oppfordre menneskemengden til å slippe bilen fram, så de kunne få høre hva Suu Kyi hadde å si.

- Løslatelsen av meg bør ikke tolkes som et stort gjennombrudd for demokratiet. Det store gjennombruddet kommer når hele Burmas folk kan nyte grunnleggende frihet, sa hun til sine tilhengere etter at hun tidlig i går ble løslatt etter 19 måneder i husarrest.

En stadig hardere presset militærjunta innså til slutt at å sette Suu Kyi på frifot var den eneste måten å få bukt med den stadig dypere økonomiske krisen i landet, sult, underernæring og et helsevesen ute av stand til å møte økende problemer på.

I en erklæring militærjuntaen sendte ut i går, heter det at «mandag vil åpne en ny side for Myanmars folk, og det internasjonale samfunn». Uten å nevne Suu Kyi heter det og at juntaen vil «igjen tillate alle våre borgere til fritt å delta i landets politiske prosesser».

Etter at Suu Kyi er løslatt, uten betingelser, håper militærjuntaen sanksjonene mot landet skal bli hevet, og at internasjonale konserner, og finanskapital, igjen skal investere i Burma.