Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Lenge siden det har vært så høy temperatur mellom oss

Jens og Siv ble hissige i TV2-debatten.

HETT: Statsminister Jens Stoltenberg og Frp-leder Siv Jensen gikk i strupen på hverandre under debatten i TV2 i kveld. FOTO: Espen Røst
HETT: Statsminister Jens Stoltenberg og Frp-leder Siv Jensen gikk i strupen på hverandre under debatten i TV2 i kveld. FOTO: Espen Røst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Statsministerduellen mellom Siv Jensen og Jens Stoltenberg på TV2 i dag, ble - endelig vil noen si - en opphetet affære. Lederne for landets to største partier gikk virkelig i strupen på hverandre og kjempet om ordet.

Høy temperatur
Etterpå måtte begge ha litt tid på å roe seg ned. Siv Jensen tok seg en femminutters pause med sine rådgivere før hun møtte pressen. Jens Stoltenberg satt seg ned og spiste et smørbrød.

- Det er lenge siden det har vært så høy temperatur mellom oss i en debatt, sa Jensen etterpå.

Hun innrømmet at hun selv ble skrudd opp i møtet som først og fremst handlet om asylpolitikk og økonomisk politikk. Jensen hamret løs på Arbeiderpartiet, som hun mener bare henger seg på i asyldebatten hvert fjerde år - når det er valgkamp.

Stoltenberg på sin side, slaktet Fremskrittspartiets økonomiske politikk, som han mener også Norges Bank mener er en dårlig idé.

Begge svarte hverandre flere ganger høylytt.

Jensen var godt fornøyd med at også statsminister Stolteberg flere ganger ble hissig.

DEBATT: Siv Jensen, Jens Stoltenberg og Erna Solberg diskuterte på TV2 i kveld. FOTO: Espen Røst
DEBATT: Siv Jensen, Jens Stoltenberg og Erna Solberg diskuterte på TV2 i kveld. FOTO: Espen Røst Vis mer

- Det er ikke så ofte han blir sint, så det var moro å merke at han skrudde seg opp. Jeg merker når han gjør det, og jeg gjorde det jammen selv også, sier Jensen.

-Spennende
Hun mener valgkampen nå virkelig er i ferd med å gire om, og forventer flere tøffe tak de neste dagene.

- Det var høy temperatur og stort engasjement hos oss begge. Det er spennende nå for alle, og vi snakker om saker som vi bryr oss om, sier Siv Jensen til Dagbladet.

- Det er et uttrykk for at hun begynner å bli urolig. Jeg viser bare til hva Norges Bank sier om hva som vil skje dersom Frp får det som de vil, sier Stoltenberg til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling