Lenger varetekt for dømt stemor

Den 25 år gamle kvinnen som er dømt for drap på sin stedatter i Frostating lagmannsrett er varetektsfengslet for nye fire uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Annonse

Kvinnen fikk forlenget varetekten i påvente av at Høyesterett avgjør om saken mot henne skal behandles for tredje gang.

Allmennhetens rettsfølelse var nok en gang det sentrale spørsmålet da Sør-Trøndelag tingrett behandlet fengslingsspørsmålet, skriver Adresseavisens nettutgave, adressa.no.

Kvinnens forsvarer Venil Katharina Thiis hevdet at allmennhetens rettsfølelse ikke vil bli skadelidende ved at stemoren løslates. Politiadvokat Heidi Melø hevdet på sin side at en løslatelse nå vil virke støtende.

Kvinnen som i fjor ble dømt i Trondheim tingrett og i år også i lagmannsretten, har bedt Høyesterett om å få gjenopptatt saken på grunn av påstander om saksbehandlingsfeil.

I sin kjennelse onsdag om fortsatt fengsling skriver dommerfullmektig Nicolai Heilemann at det vil svekke respekten for ordensmyndigheten om det danner seg et inntrykk av at selv to gangers domfellelse for drap ikke er tilstrekkelig til å holde noen fengslet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer