SOL I NORD: Lengst nord i landet, som her i Tromsø, blir det strålende 17. maivær. I sør ser det mørkt ut for mange barnetog, men det er fortsatt håp for dem som vil feste og grille på kvelden.
Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / SCANPIX .
SOL I NORD: Lengst nord i landet, som her i Tromsø, blir det strålende 17. maivær. I sør ser det mørkt ut for mange barnetog, men det er fortsatt håp for dem som vil feste og grille på kvelden. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / SCANPIX .Vis mer

Lengst nord blir det strålende togvær. I sør ser det mørkt ut for mange

- Fortsatt usikkert for Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lengst nord kan folket synge «Ja, vi elsker» dette været for full hals på 17. mai, mens i sør blir det værbitt for de aller fleste.

Lengst sør vil sola stråle for mange under barnetog og folketog, men mot kvelden kan tordenvær smyge seg over fjellet fra Vestlandet. På Østlandet, og i Oslo, er det imidlertid håp for grilling i sola på kvelden.

Men barna som skal hilse på Kongen søndag morgen, må muligens belage seg på en våt slottsplass. Men dette er fortsatt usikkert.

USIKKERT FOR OSLO: Om det vil regne i Oslo tidlig på dagen, er fortsatt usikkert. Foto: Per Løchen / NTB scanpix
USIKKERT FOR OSLO: Om det vil regne i Oslo tidlig på dagen, er fortsatt usikkert. Foto: Per Løchen / NTB scanpix Vis mer

- Det blir ikke noe kjempevær i Sør-Norge akkurat. Men det er mye vær på 17. mai, og noe er fortsatt litt usikkert, sier vakthavende meteorolog Mariann Foss ved Meteorologisk institutt til Dagbladet lørdag morgen.

Usikkert for Oslo Mens folket lengst nord kan fryde seg over solstråler store deler av dagen, så er det også håp for regnfrie barnetog aller lengst sør i landet.

- Det blir jevnt over grått og vått på 17. mai for veldig mange i år. I Hedmark får de det verst værmessig, der vil det regne jevnt hele dagen, sier Foss.

På Østlandet vil det grå været fra lørdag henge over til den store dagen på søndag. Østlige deler av Østlandet vil få nedbør store deler av dagen. Øst for Oslo er Foss redd for at det blir mye nedbør, men om Oslo får føle på denne nedbøren, er fortsatt usikkert.

- Oslo ligger akkurat på grensa. Hvor skillet mellom opphold og nedbør går i sør, er fortsatt litt usikkert. Det er ikke umulig at det blir nedbør på morgenen og formiddagen, men at denne trekker seg gradvis østover mot Sverige i løpet av dagen, sier Foss.

Nord for Saltfjellet Det beste været bunadsværet får de som bor nord i Nordland, i Troms og Finnmark.

- Nord for Saltfjellet i Nordland kan folket fryde seg over flott vær. Mens folket i sørlige deler av Nordland må belage seg på regn, sier Foss.

Torden i vest og sør På Vestlandet blir det regnbyger og mulighet for torden, sier Foss. Det blir også nedbør i Trøndelag og på Helgeland. Vestlige deler av Oppland, og store deler av Buskerud, Vestfold og Telemark får perioder med sol tidlig på dagen. Det samme gjør Agder.

Men utover ettermiddagen ser det mørkere ut.

- Men utover dagen, vil byger fra Vestlandet komme over fjellet. Da blir det grått og vått, og kanskje blir det torden, sier Foss.

Nedbørsfronten som skal forbi Sør-Norge lørdag kommer til å henge igjen på vestlige deler av Vestlandet på 17. mai.