TØFFE TIDER:- Jeg tror at mens arbeidsledigheten fortsatt er høy og folk har det tøft, så hadde det ikke spilt noen rolle om jeg hadde vært grønn eller lilla, sa USAs president Barack Obama i et intervju i dag. Han svarte på kritikken mot sin intellektuelle lederstil, som mange mener skaper skiller mellom ham og folk flest. Foto: Reuters/Scanpix.
TØFFE TIDER:- Jeg tror at mens arbeidsledigheten fortsatt er høy og folk har det tøft, så hadde det ikke spilt noen rolle om jeg hadde vært grønn eller lilla, sa USAs president Barack Obama i et intervju i dag. Han svarte på kritikken mot sin intellektuelle lederstil, som mange mener skaper skiller mellom ham og folk flest. Foto: Reuters/Scanpix.Vis mer

Lengste resesjon siden annen verdenskrig

Obama sier det er til liten trøst for millioner av arbeidsledige amerikanere at økonomene har slått fast at resesjonen var over i juni i 2009.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||USAs president Barack Obama sier det er til liten trøst for millioner av arbeidsledige amerikanere at økonomene nå har slått fast at resesjonen var over i juni i 2009.

Obama og Det demokratiske parti har måttet tåle kritikk for hvor lang tid det har tatt å stable den amerikanske økonomien på beina etter finans- og økonomikrisen som ble utløst høsten 2008.

Mange kritikere har koblet dette sammen med Obamas intellektuelle lederstil og uttrykt at presidenten har vanskelig for å identifisere seg med vanlige borgere.

- Jeg tror at mens arbeidsledigheten fortsatt er høy og folk har det tøft, så hadde det ikke spilt noen rolle om jeg hadde vært grønn eller lilla, sa Obama i et intervju med TV-kanalen CNBC mandag.

- Jeg tror folk ville vært frustrerte uansett, og det forstår jeg godt.

USAs byrå for økonomisk forskning slo mandag fast at den amerikanske økonomien kom ut av resesjonen i juni i fjor. Det gjør den økonomiske nedgangsperioden til den offisielt lengste siden annen verdenskrig i USA.

- Selv om økonomene sier resesjonen offisielt er over, er det åpenbart at den fortsatt er svært reell for de millionene som fortsatt er arbeidsledige, som ser verdien på boligene sine synke, og som sliter med å betale regninger, sa presidenten i en kommentar til rapporten.

Rapporten påpeker da også at selv om resesjonen formelt sett var over for over ett år siden, betyr ikke det at den økonomiske situasjonen siden da har vært som normal.
(NTB)

- Jeg tror at mens arbeidsledigheten fortsatt er høy og folk har det tøft, så hadde det ikke spilt noen rolle om jeg hadde vært grønn eller lilla, sa USAs president Barack Obama i et intervju mandag. Han svarte på kritikken mot sin intellektuelle lederstil, som mange mener skaper skiller mellom ham og folk flest. Foto: REUTERS / Jim Young / SCANPIX