Været i Norge:

Lengter du etter vår? Glem det

I Nord-Norge er det fortsatt vinter, og i helga vil den snike seg lenger sørover. Lengter du etter vår, må du vente enda litt til.

AVLYSER VÅREN: Våren var på vei, men nå gjør den retrett. En liten stund, i alle fall. Den neste tida blir kaldere og våtere. Her fra de kraftige snøbygene tidligere i mars i Oslo. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
AVLYSER VÅREN: Våren var på vei, men nå gjør den retrett. En liten stund, i alle fall. Den neste tida blir kaldere og våtere. Her fra de kraftige snøbygene tidligere i mars i Oslo. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bærer du på et håp om behagelige vårtemperaturer, er vi dessverre nødt til å skuffe deg.

Vårens anmarsj er ikke bare stanset - den er på retrett, ifølge Meteorologisk institutt.

- Fra og med søndag kommer det en kuldebølge på Østlandet, som vil gi lavere temperaturer. Disse vil vedvare i starten av neste uke, sier Dina Stabell, vakthavende meteorolog, til Dagbladet.

Regn, snø og kulde

Ikke bare vil temperaturene gå nedover på Østlandet, gradene vil også akkompagneres av nedbør. Noen steder i form av regn, andre steder i form av snø.

- Fredag er det meldt regn på Østlandet, fra Oslo og sørover. Ellers blir det stort sett opphold, og særlig i Innlandet fylke kan det bli perioder med sol. Det er også ventet en del lokal tåke. Lørdag vil nedbøren komme som regn nord for Oslo, men utover dagen vil det også falle snø sør for Oslo. Søndag er snøen meldt å komme vest for Oslo, ellers er det meldt oppholdsvær, men skyet, sier Stabell om hva Østlandet har i vente de neste dagene.

For Sørlandet er bildet noenlunde liket.

- Fredag er det meldt periodevis med regn, men utover kvelden blir det oppholdsvær i de østlige delene av Sørlandet. Der kan også det bli lokal tåke. På lørdag er det meldt nedbør i form av regn langs kysten og i lavlandet, og snøbyger over 500 høydemeter. Utover kvelden senkes snøgrensa, og da kan de som befinner seg 200 til 400 meter over havet, også forvente seg snø. På søndag kan det også komme litt snø, og da kan den komme helt ned i lavlandet, sier den vakthavende meteorologen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer