Lengter mot kulda

Liv Arnesen og Ann Bancroft slår ihjel tiden med afrikanske trommer mens de venter på bedre vær på Sydpolen. - Vi var ikke forberedt på så lang ventetid, sier Liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Temperaturen i Cape Town nærmer seg 30 varme grader men is-elskerne Liv Arnesen og Ann Bancroft ønsker seg vekk. Til 30 minusgrader og vind som blåser 110 kilometer i sekundet. Det er værsituasjonen på landingsstripa på Dronning Mauds land på Sydpolen i dag, og det er altfor dårlig å lande et gammelt russisk lastefly av typen Ilyusjin 7.

Kritisk

- Flyet befinner seg fortsatt i Punta Arenas, Chile. Det har en tur til Patriot Hills i Antarktis før det flyr tilbake til Punta, så hit, skriver Liv Arnesen i en tilstandsrapport til Dagbladet.no.

Det betyr at det ikke blir noen avreise før tidligst torsdag denne uka, da begynner tiden å renne ut for eventyrerskene.

- Vi får vanskeligheter om vi ikke kommer oss avgårde innen midten av november. Det blir et veldig stramt tidsskjema nå også, men da får vi slite litt mer, sier Arnesen. De to har 100 dager på seg til å krysse Sydpolen på ski, den lengste skituren to kvinner har gjort noensinne.

Kommer de for seint fram til McMurdo-basen på den andre siden av Sydpolen kan de risikerer å måtte overvintre på der. Farvannet rundt fryser til og båten som skal hente dem har ikke sjans til å komme gjennom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer