Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tiltale:

Lenket fast og voldtatt i timesvis. - Forferdelig

En mann fra Alta står tiltalt for å ha voldtatt to kvinner. - En forferdelig affære, sier bistandsadvokat.

MÅ I RETTEN: Mannen må møte i Alta tingrett i midten av juni. Foto: Torill Josefsen / NTB Scanpix
MÅ I RETTEN: Mannen må møte i Alta tingrett i midten av juni. Foto: Torill Josefsen / NTB Scanpix Vis mer

En mann i slutten av 30-åra må i juni møte i Alta tingrett, tiltalt for to grove voldtekter.

Som Dagbladet tidligere har skrevet, skjedde den ene i 2006 og den siste i fjor.

Ifølge tiltalen skal mannen ha holdt en kvinne fast, mens han voldtok henne i timesvis en natt i september i 2006. Han skal også ha helt sprit over henne og forsøkt eller truet med å tenne på.

Kvinnen skal ha tryglet ham om å stoppe, uten hell. Dette skal ha pågått i flere timer, mens kvinnens datter befant seg på naborommet.

Brent med sigaretter

13 år senere, i mai 2019, skal mannen ha tatt en metallkjetting rundt halsen på en annen kvinne og festet henne til veggen. Ifølge tiltalen klippet han av henne klærne, puttet en sokk i munnen hennes og surret teip rundt hennes hode og munn.

Deretter skal han ha voldtatt henne i flere timer, og brent henne med sigaretter flere steder på kroppen. Han filmet også deler av hendelsen.

Advokat Benny Solheim representerer den sistnevnte kvinnen. Han ønsker ikke å kommentere saken.

Bistandsadvokat Per Magne Kristiansen representerer kvinnen i saken fra 2006. Han omtaler tiltalen mot mannen i 30-åra som en «forferdelig affære».

- I forbindelse med at saken fra 2019 rullet opp, dukket min klients navn opp under avhør med fornærmede. Da valgte også hun å anmelde, forklarer han.

Han er ikke kjent med hvorfor kvinnen ikke valgte å anmelde saken i 2006, men antar at det kan handle om frykt.

- Det er forferdelig. Hun har aldri klart å legge dette bak seg, og har ikke hatt det så bra i ettertid. Selv om hun synes det er vanskelig å anmelde, kommer hun nå i en situasjon der hun kan bli ferdig med saken, sier han.

Kristiansen forteller at alle de involverte kjente hverandre.

Flere lovbrudd

Statsadvokat Kirsti Jullum Jensen vil ikke kommentere saken før den skal opp i retten, men bekrefter at saken fra 2006 dukket opp under etterforskningen av saken fra i fjor.

Dagbladet er kjent med at mannen er straffedømt for lignende forhold tidligere. Statsadvokaten vil nedlegge påstand om forvaring i ti år.

I tillegg til de to voldtektene er det ytterligere tolv lovbrudd mannen må svare for i retten. Han er også tiltalt for å ha sparket hunden sin gjentatte ganger, samt hærverk begått i varetekt.

- Han kommer til å avgi forklaring i retten, og ønsker ikke å bidra til publisitet rundt saken nå, sier forsvarer Per Zimmer til Dagbladet.

Det er dermed uklart hvordan mannen stiller seg til tiltalen.

Hele Norges coronakart