Lenket til halshogging

Aftenposten beklager at de lenket til et videoklipp av en halshogging.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra lørdag kveld til mandag morgen kunne flere av Aftenpostens sjokkerte nettlesere gå rett inn på et usensurert videoklipp av en halshogging. Lenken lå ute på Aftenpostens debattforum.


- Jeg skulle ønske jeg ikke hadde gått inn og sett klippet, for det er det mest makabre jeg noensinne har sett, sier Bjørn Jarle Røberg Larsen til NRK.

Videoklippet viser et amerikansk gissel bli halshogget av irakere. Denne typen videoklipp dukker med jevne mellomrom opp på internett.

Aftenpostens nettredaktør Arild Kveldstad fjernet innlegget med en gang han fikk vite om det.

- Jeg skulle gjerne sett at den ikke hadde ligget ute i det hele tatt. Det var i strid med alle våre etiske regler i forhold til publisering, sier Kveldstad til NRK.

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund mener digitale meningsutvekslinger bør være underlagt samme redaktøransvar som annen debatt, noe som innebærer at alle innlegg må godkjennes på forhånd, skriver Adresseavisa.

Les også: Opptrer som nettpoliti

SKEPTISK:</B> Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund mener digitale meningsutvekslinger bør være underlagt samme redaktøransvar som annen debatt.