Lenket til rullestol etter flåttbitt

Tidligere Strømsgodset-spiller saksøker staten for feilbehandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) I løpet av noen få år gikk Eivind Markhus (42) fra å være en veltrent idrettsmann til å bli fullstendig lammet og lenket til rullestolen.

Norske leger har gitt ham diagnosen ALS (amyotrofisk lateralsklerose), en nervesykdom med dødelig utgang. Utenlandske eksperter har avdekket en aktiv borreliainfeksjon i kroppen hans som etterlikner ALS.

18. juni starter rettssaken Eivind Markhus har anlagt mot staten ved Pasientskadenemnda. Han mener feil diagnose og manglende behandling er årsaken til hans svært vanskelige helsesituasjon.

Eivind mener han neppe ville sittet i rullestol i dag, hadde sykehuset tidsnok gitt ham langvarig, kraftig antibiotikabehandling for borreliainfeksjonen.

Kraftige muskelrykninger

- I mars 2000 begynte jeg å merke muskelrykninger, spesielt etter at jeg hadde trent. Jeg brydde meg ikke så mye om det fordi jeg trodde jeg bare var stresset på grunn av jobben, sier 42-åringen, som har fortid som fotballspiller på høyt nivå. I 1987 hadde han 13 førstedivisjonskamper for Strømsgodset.

- I juni samme år var jeg med i en fotballturnering i Sverige. Da merket jeg at noe var galt. Først fryktet jeg MS. I august fikk jeg en mykoplasmainfeksjon som medførte feber i ti dager. Jeg fikk antibiotika, og feberen forsvant, men de nevrologiske symptomene eksploderte. Jeg fikk spasmer og muskelrykningene tiltok, forteller han på den måten han gjør seg best forstått. Per e-post.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer