Lennart Nordengen funnet omkommet

Ved 13-tida i ettermiddag fant letemannskapene den savnede Lennart Nordengen under snømassene i Chamonix, nesten en uke etter at skredet gikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lennart Nordengens nærmeste familie og venner var selv med da den omkomne 28-åringen endelig ble funnet.

I dag er det en uke siden fire av følget på ni norske skiturister ble overrasket av et enormt snøskred under off-piste kjøring på fjellet Tjte de Balme, like over grensen til Sveits. 27 år gamle Sigri Widerøe Kristoffersen omkom i skredet, mens jevngamle Trude Vik fremdeles kjemper for livet på sykehus. En fjerde person ble gravd fram fra skredet uten skader.

Familie og venner har vært klar over at alt håp om å finne Lennart Nordengen i live, var ute for lengst. Likevel var de i går lettet.

- Vi er veldig lettet. Det samme er familien hans. Det er godt de slipper å gjøre vendereis uten å ha funnet ham. Nå blir dødsfallet i alle fall enklere å forholde seg til, sier Lennart Nordengens kamerat, Tommy Karlsen til Dagbladet.

Det var ved 11.30-tiden at snøradaren fra Universitetsstudiene på Svalbard (UNIS), som er fløyet ned fra Svalbard til Chamonix for å bli brukt i søket, påviste et mulig funnsted. Det tok over to og en halv time før de klarte å grave seg ned til den omkomne, som lå på 4,5 meters dyp.

1. amanuensis Arne Instanes ved UNIS mener det ikke ville vært mulig å finne Nordengen uten bruk av snøradaren. Sammen med 1. amanuensis Ida Lønne og ingeniør Knut Sandaker fra UNIS har han ledet søket.

Det er andre gang på en drøy uke at UNIS-ekspertene har lokalisert savnede i snøskred ved hjelp av radaren. Så vidt Instadnes vet, er ikke denne metoden prøvd tidligere. Men med to treff av to mulige, kan snøradaren nå bli et meget verdifullt redskap i fremtidige leteaksjoner.

anne.marit.sletten@dagbladet.no