Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Lennart visste at han ville bli drept

Lennart Faugli (31) ble drept på vei ut av tingretten. Han hadde lenge fryktet for livet sitt. -  Alle her hatet ham. Men han trodde det var politiet som skulle skyte ham, sier hans kjæreste til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MYSEN (Dagbladet) -   Han følte seg aldri godtatt i Østfold. Han følte at alle hatet ham her, sier Line Thorvaldsen (30).

Dagbladet møtte den sønderknuste kvinnen da hun tente lys for sin drepte kjæreste ved jernbaneskinnene i Mysen sentrum, der Lennart Faugli ble skutt med flere skudd på kloss hold etter at han kom ut av Heggen og Frøland tingrett, eskortert av to ubevæpnede politibetjenter.

En 37 år gammel mann er pågrepet og siktet for forsettlig drap. Han skal framstilles for varetektsfengsling i dag.

Ifølge politiet kom den siktede ut av en bil på parkeringsplassen.

31-åringen fra Mysen sto tiltalt i en sak som omfattet narkotikakriminalitet og trusler. I rettssalen hadde Faugli selv fortalt at han for to år siden meldte seg inn i Bandidos fordi han følte at MC-klubben ga ham en trygghet han ikke fikk ute i samfunnet.

Han følte seg jaget

Den drepte har selv en lang og voldelig forhistorie.

  • 17. mai 1995 skjøt han seg selv i hodet under russisk rulett. Han overlevde, men kulen ble sittende i hodet hans.
  • Nyttårsaften året etter skjøt han en onkel i benet på en fest.
  • Bare 26 dager senere skjøt han en tobarnsmor på Slitu med to dødbringende skudd på kloss hold i paranoid amfetaminrus.
MISTET HALVE LIVET: - Ingen har tatt så godt vare på meg. Når Lennart er dld, har jeg mistet halve livet, sier kjæresten Line Thorvaldsen (t.v). I går tente hun og venninnen Monica Bråthen lys på stedet der Lennart Faugli ble skutt. Foto: Henning Lillegård
MISTET HALVE LIVET: - Ingen har tatt så godt vare på meg. Når Lennart er dld, har jeg mistet halve livet, sier kjæresten Line Thorvaldsen (t.v). I går tente hun og venninnen Monica Bråthen lys på stedet der Lennart Faugli ble skutt. Foto: Henning Lillegård Vis mer

Line Thorvaldsen sier at drapet på Slitu i 1997 har forfulgt kjæresten siden.

-  Det eneste Lennart ønsket var å få et rolig og normalt liv og få barn. Men han følte seg jaget hele veien. Han trodde han skulle bli drept. Men han trodde det var politiet som skulle skyte ham, sier Line Thorvaldsen.

Ble banket opp

Hun sier hennes kjæreste følte seg forfulgt av politiet på Mysen, og forteller om flere tilfeller der hennes hus og hans families hus ble stormet av politimenn med finlandshetter og maskingevær.

37-åringen som er pågrepet er fra før av tiltalt for grov legemsbeskadigelse mot Lennart Faugli.

Voldshendelsen inntraff da 37-åringen var dørvakt og banket opp 31-åringen med batong og tåregass for å hindre han å komme inn på et utested i Mysen.-  Han har aldri følt seg trygg etter at han for to år siden ble slått halvt i hjel av dørvakta utenfor Station Pub. Han ble slått 70 ganger i bakhodet med batong. De sydde over 70 sting og begge armene hans ble slått tvers over av de massive slagene, sier Thorvaldsen.

Var livredd

Kvelden før drapet skal den tidligere dørvakta ha fortalt sin kamerat at han var livredd for den nå drepte 31-åringen.

-  Han var hos meg kvelden før drapet, og vi så film og pratet. Han var lei seg og deprimert, men jeg fikk ikke noe signal om at han hadde planer om å gjøre noe som dette, sier kameraten av 37-åringen til Dagbladet.

Dørvakta ventet på parkeringsplassen på den andre siden av jernbaneovergangen, da Lennart Faugli i går ble fraktet ut av rettslokalet. Så kjørte han opp til Faugli og de to politifolkene, gikk ut av bilen og skjøt.

-  Jeg hørte seks skudd, men tenkte ikke noe over det da, sier Thomas Tangerud (17) fra Mysen.

Han sto bak rettsbygningen da skuddene falt. Da Dagbladet snakket med ham fikk Tangerud beskjeden om at kameraten hans var død.

-  Dette er svært vanskelig, men da jeg hørte at han var skutt regnet jeg med at han ville dø.

Les også:

FØLTE SEG UTRYGG: Etter bråket med dørvakten på Station Pub ble Lennart Faugli medlem i Bandidos for å få beskyttelse. Det sier kjæresten Line Thorvaldsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media