Lennon knivstukket i Oslo: - Prøvde å beskytte en kollega

Bror og kollega forteller om den dramatiske knivhendelsen på Grünerløkka tirsdag morgen.

VED GODT MOT: Lennon Dominguez er tirsdag ettermiddag utenfor livsfare på Ullevål sykehus. Broren hans forteller til Dagbladet at Lennon forsøkte å beskytte en kollega. Foto: Privat
VED GODT MOT: Lennon Dominguez er tirsdag ettermiddag utenfor livsfare på Ullevål sykehus. Broren hans forteller til Dagbladet at Lennon forsøkte å beskytte en kollega. Foto: PrivatVis mer

En russisk statsborger i 30-åra er siktet for drapsforsøk etter en knivstikking på Grünerløkka tirsdag morgen.

Det var svært dramatiske scener som utspilte seg da mannen, i bar overkropp og barbeint, tok seg rundt på Grünerløkka med en kniv i hånda. Der oppførte han seg truende mot flere mennesker, og ropte også ut «Allahu akbar» til de mange forbipasserende.

Politiet måtte til slutt avfyre varselskudd og bruke elektrosjokkvåpen mot mannen. Før den tid ble imidlertid den filippinske statsborgeren Lennon Dominguez (38) knivstukket av mannen.

Se den dramatiske pågripelsen i videoen under!

DRAMATISK: Politiet pågrep en mann med kniv på Grünerløkka i Oslo. Video: Tipser / Odd Eivind Evensen Vis mer

- Takk gud

Det var TV 2 som først omtalte den fornærmedes historie i kveld. Han ligger tirsdag på Ullevål sykehus, utenfor livsfare.

Dagbladet snakker tirsdag kveld med Lennons bror, Hardee Joseph Dominguez.

- Takk gud for at det går bra med ham. Det var en veldig merkelig hendelse. Min bror er en god mann og det ser ut som han kommer seg, sier broren til Dagbladet.

Han har i ettermiddag besøkt broren på sykehuset. Knivofferet skal ha fått en punktert lunge i knivangrepet tidlig tirsdag morgen.

- Prøvde å beskytte arbeidskamerat

De jobber begge to for Maritastiftelsen, og hadde i dag håndverksoppdrag på Grünerløkka like ved der hendelsen skjedde.

- Han prøvde å beskytte en arbeidskamerat. Hvis ikke han var der til å beskytte seg selv eller at man klarte å hindre knivmannen noe, kunne det gått verre. Dette er virkelig trist, sier Dominguez.

Stig Morten Seierstad i det samme selskapet ble også vitne til hendelsen i dag tidlig. De har i dag sittet i avhør med politiet.

- Jeg så knivmannen før dette skjedde, og ringte raskt politiet. Han forsvant ut av syne, før jeg plutselig så ham igjen. Da stoppa jeg bilen og kjørte opp på siden av ham. Han løp unna, sier Seierstad til Dagbladet om knivmannen.

Han forteller at det deretter gikk svært raskt før politiet kom til stedet med store styrker. Omtrent samtidig ble Lennon Dominguez knivstukket på Eventyrbrua.

Ikke avhørt

Den siktede russiske statsborgeren er ennå ikke avhørt av politiet, men har vært til helseundersøkelser. Selv om han ropte «Allahu akbar» har politiet ikke noen annen informasjon som gjør at de tror det kan være terrorelatert.

Bendik Falch-Koslung er oppnevnt som den siktede russerens forsvarer. Han opplyser at han ennå ikke har snakket med sin klient og at klienten heller ikke har avgitt noen forklaring.

SE TV: Rundt klokka 08.00 fikk politiet flere meldinger om en mann med kniv som skal ha oppført seg svært truende. Politiet rykket ut væpnet med store styrker, og omtrent samtidig som de ankom, ble en mann i 30-åra knivstukket. Reporter: Trym Mogen. Video: Malene Storrusten / Dagbladet Vis mer

- Han blir nå ivaretatt av helsevesenet, sier Koslung til Dagbladet.

Mannen er kjent for politiet fra tidligere. Politiet avfyrte et varselskudd og benyttet også elektrosjokkvåpen i forbindelse med pågripelsen.

- Han hadde en veldig truende adferd og hadde nettopp knivstukket en person, så det var den tryggeste måten å få kontroll på ham, sier stabssjef Martin Strand til Dagbladet.

Hun sier mannen skal ha bevegd seg rund i området og vært truende, før politiet fikk kontroll på ham rundt 08.10.

- Dette er en svært alvorlig voldshendelse. Vi vet også at flere personer skal ha blitt truet fra Schous plass til Eventyrbrua. Vi har vært i kontakt med flere av disse, og er det enda flere, vil vi komme i kontakt med dem, sier seksjonsleder for etterforskning av alvorlige voldshendelser, Anne Solem.

Voldsdømt

VÅPEN: Mannen skal ha brukt denne kniven i angrepet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
VÅPEN: Mannen skal ha brukt denne kniven i angrepet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Ifølge VG er han dømt for vold to ganger. I 2017 skal han ha revet ned gjerdet til en byggeplass og angrepet de som jobbet der. I 2014 ble han dømt for vold mot offentlig tjenestemann og kroppskrenkelse.

I den siste dommen kommer det frem at han har slitt med psykiske utfordringer, rus og sinnemestring, skriver avisa.