Lennon-morder blir sittende

Mark David Chapman fikk i kveld vite at han ikke blir løslatt. Lennons drapsmann ga et for beryktet inntrykk på løslatelses-nemda tidligere i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Din ondskapsfulle og voldsomme handling var drevet av et ønske om å bli kjent. Under kveldens høring har vi notert at du virker interessert i å opprettholde din status som beryktet, uttalte løslatelses-nemda i kveld.

Det var ventet at de ville vente til i morgen med å offentliggjøre resultatet etter kveldens 50 minutter lange møte med Chapman, men seint i kveld kom likevel avslaget.

Mannen som drepte John Lennon i New York i 1980 hadde sin første mulighet til å å slippe ut av fengsel. Men alt tydet på at løslatelsesnemnda ikke ville ta sjansen på å slippe ham ut.

- Det hadde ikke hjulpet om Jesus selv kom tilbake til jorda - bare for å kunngjøre at det er greit å slippe løs Chapman. Nemnda er ikke villig til å ta den politiske påkjenninga det ville vært å løslate Lennons drapsmann, sa Robert Gangi, som leder kriminalomsorgen i New York.

45-årige Mark David Chapman soner en dom på 20 år til livstid. I år var hans første mulighet for å bli løslatt, men politikere og andre kjente navn har gått sterkt ut mot dette.

Det var samlet inn 1500 underskrifter mot løslatelsen.

Lennon-morderen kaller seg nykristen, og mener Lennon selv ville ønsket en løslatelse. Det sa han på et tv-intervju forrige måned, men Lennon-enka Yoko Ono sa seg ikke enig.

Nå må han vente to år på neste mulighet for å bli løslatt. Den samme sjansen får han anna hvert år framover - til han slippes fri eller dør i fengsel, melder nyhetsbyrået AP.

BERØMT PAR: Lennons enke Yoko Ono er ikke like sikker som Chapman på at Lennon ville støttet løslatelsen.