Lennons drapsmann prøver seg for sjuende gang

Mark Chapman har sittet 31 år i fengsel for drapet som rystet en hel verden. Nå vil han ut. Igjen.

DRAPSVÅPEN, DRAPSMANN, OFFER: I forbindelse med 25 årsmarkeringen av drapet på John Lennon, kunne man se kaliber 38-pistolen som Mark Chapman brukte til å fyre av fem skudd mot Beatles-legenden, stilt ut hos New York-politiet. Tre skudd traff ham i ryggen, ett i armen, og Lennon ble erklært død ved ankomsten på sykehuset. Foto: Chip East / REUTERS
DRAPSVÅPEN, DRAPSMANN, OFFER: I forbindelse med 25 årsmarkeringen av drapet på John Lennon, kunne man se kaliber 38-pistolen som Mark Chapman brukte til å fyre av fem skudd mot Beatles-legenden, stilt ut hos New York-politiet. Tre skudd traff ham i ryggen, ett i armen, og Lennon ble erklært død ved ankomsten på sykehuset. Foto: Chip East / REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Om så Jesus Kristus returnerte til jorda for den ene formål å avgjøre at Mark Chapman skulle slippes fri, ville ikke nemda for prøveløslatelser våge å utsette seg for det politiske presset de da ville få».

Det uttalte et medlem av løslatelsesnemda i forbindelse med den første høringen til John Lennon-drapsmann Mark Chapman i 2000. Chapman ble avvist da, og har siden den gang stilt opp foran nemda i 2002, 2004, 2006, 2008 og 2010. 

Hver gang har han fått marsjordre tilbake til cella, og førstkommende tirsdag prøver Chapman seg igjen.

Yokos bønn 57-åringen ble i 1981 dømt til 20 år til livstid i fengsel, etter at han traff Beatles-legenden i ryggen med fire av fem skudd, avfyrt fra kloss hold utenfor Lennons leilighetsbygning i New York 8. desember 1980.

- En avgjørelse om prøveløslatelse vil mest sannsynlig bli offentliggjort i slutten av uka, sier Linda Foglia, talskvinne for fengselsmyndighetene, til nyhetsbyrået Reuters.

Etter den siste høringen i 2010, skrev de tre nemdsmedlemmene i avslaget de ga Chapman at fengslingen ble opprettholdt på bakgrunn av «måten du ignorerte våre samfunnsnormer og menneskelivets ukrenkelighet».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer