STANSET LENSING: Bergingsmannskapene måtte evakueres på grunn av dårlig vær. Foto: Reuters/Scanpix
STANSET LENSING: Bergingsmannskapene måtte evakueres på grunn av dårlig vær. Foto: Reuters/ScanpixVis mer

Lensing av havarert skip stanset på grunn av uvær

Dårlig vær tvang bergingsmannskapene til å stanse lensingen av olje fra det havarerte skipet Rena utenfor kysten av New Zealand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dårlig vær tvang bergingsmannskapene til å stanse lensingen av olje fra det havarerte skipet Rena utenfor kysten av New Zealand.

Etter at det blåste opp og bølgene nådde en høyde på opp til fire meter tirsdag, ble mannskapene evakuert fra skipet, som for 13 dager siden gikk på et rev utenfor Bay of Plenty på Nordøya.

Hittil er 90 tonn av de rundt 1.300 tonnene olje som var på båten, pumpet over i en lekter. Men minst 350 tonn av den tungtflytende oljen er lekket ut og har tilgriset 60 kilometer strender og tatt livet av rundt 1.300 sjøfugl.

Myndighetene er bekymret for at skipet skal brekke og skli av revet, slik at akterenden synker på 60 meters dyp. Det er allerede store sprekker i skroget. I så fall blir det mye vanskeligere å hindre at oljen slipper ut.

Tusener av frivillige sluttet seg til soldater og spesialister og har stort sett greid å samle sammen all oljen som var drevet inn over strendene i området siden havariet.

(NTB)