FRIFUNNET: Borgarting lagmannsrett har frifunnet den 54 år gamle lensmannen i Modum i Buskerud for voldtekt.
FRIFUNNET: Borgarting lagmannsrett har frifunnet den 54 år gamle lensmannen i Modum i Buskerud for voldtekt.Vis mer

Lensmann renvasket for voldtektsanklager

Etter at forsvaret la frem nye bevis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I februar i år ble den 54 år gamle lensmannen frifunnet for en av to voldtekter av juryen i Borgarting lagmannsrett.

Nå har lagmannsretten frikjent mannen for den andre av voldtektene.

- Det er full frifinnelse, og i tillegg frifinnelse for erstatningskravet. Det er ikke mulig å bli renvasket sterkere, sier 54-åringens advokat Thomas Randby i advokatfirmaet Elden.

- Min klient er er veldig lettet. For det første for å ha blitt trodd når det gjelder voldtektsanklagen, og dessuten for at saken har fått en endelig avslutning, sier Randby.

Den tidligere lensmannen i Modum i Buskerud er tidligere fradømt retten til å være politimann etter å ha misbrukt sin stilling til å ha skaffet seg seksuell omgang med kvinner.

For disse forholdene må han sone en fengselsstraff på et år og tre måneder.

Etter behandling av forholdene i tingretten ble 54-åringen dømt til fire års fengsel for to voldtekter. Nå har altså lagmannsretten frifunnet mannen for begge voldtektene.

- Vi la frem adskillig bevis som ikke hadde fremkommet under Spesialenheten for politisaker sin etterforskning. I sum viste dette beviset at anklagene som var fremsatt ikke kunne stemme, sier Randby.