- Lensmann Sahl var redd for å ta han

BODØ (Dagbladet): En av drapstiltalte Jørn-Are Andersen Sæles venner mener at Meløy-lensmann Kjell Sahl og politiet var redd for å ta Sæle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 33 år gamle kameraten til Sæle møtte som vitne i Salten herredsrett i dag.

- Jeg har forstått det sånn at Sahl og politiet har vært redd for å ta han, sa 33-åringen da han ble spurt om forholdet mellom Sæle og politiet.

Han forklarte også at en annen kamerat skal ha blitt oppsøkt av Meløy-lensmannen og bedt om hjelp for å få tatt Jørn-Are Andersen Sæle for noe «skikkelig».

Kan nekte

Meløy-lensmann Kjell Sahl møter som første vitne i morgen tidlig, men kan nekte å forklare seg for retten. Riksadvokaten har nemlig ikke avgjort om det skal reises tiltalte mot Sahl og/eller hans lensmannsførstebetjent Edgard Skorbakk i SEFO-saken som ble reist etter Meløy-drapet. Der er Meløy-politiet anmeldt for ikke å ha prioritert volds- og trussel-anmeldelsen fra Linn Charlott Nesblom mot Sæle.

Gråt

Den 33 år gamle kameraten til Sæle fortalte i retten at han ble oppringt av Sæle ved 08.30-tiden morgenen etter drapet.

- Han spurte om jeg visste hva som hadde skjedd, og gjentok flere ganger «er hun virkelig død?». Han gråt, men vi snakket ikke om hvordan drapet skulle ha skjedd, fortalte 33-åringen.

Han var selv ute og kjørte sammen med politiet natta etter drapet for å finne Sæle. Først på morgenen fikk han vite at Sæle befant seg i Bodø.