Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lensmann tiltalt for misbruk av tjenestebil

En lensmann i Hordaland er tiltalt for å ha brukt tjenestebilen til å kjøre flere tusen kilometer i private ærend. Lensmannen nekter for å ha gjort noe galt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tiltalen skal forholdene ha pågått fra høsten 1994 til begynnelsen av 1997, skriver Bergens Tidende. Lensmannen er tiltalt etter tre paragrafer i straffeloven, og strafferammen er på seks års fengsel. Han risikerer også å bli fratatt stillingen.

Mye av tiltalen går ut på at han skal ha brukt tjenestebilen fram og tilbake til en hytte i Setesdal, men lensmannen skal også ha benyttet bilen til andre private gjøremål. I ett tilfelle har han i kjøreboken skrevet opp at han skal ha kjørt 600 kilometer på tre timer. I så fall må han ha hatt en snittfart på 200 km/t, skriver avisen.

- Dette kan i teorien være skrivefeil, men det er så mange tilfeller av slikt at vi mener det er bevisst, sier førstestatsadvokat Walter Wangberg til Bergens Tidende.

Lensmannen fastholder at han er uskyldig. Han mener saker er oppstått på grunn av interne stridigheter ved lensmannskontoret.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media