Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lensmannen drapsanmeldt

Lensmannskontoret i Stjørdal er anmeldt for drap og drapsforsøk etter at en mann døde og en ble skadd i en biljakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Biljakten endte med at en 26 år gammel mann omkom, og en annen ble skadd i en kollisjon på Mælen bru i Stjørdal i Nord-Trøndelag 23. juli.

En lensmannsbetjent fulgte etter bilen de to satt i på grunn av mistanke om promillekjøring. Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker (Sefo) er kommet fram til at politiet ikke var skyld i ulykken.

Forrige uke sendte Per Ove Pettersen, faren til den overlevende etter ulykken, en anmeldelse til Inntrøndelag politidistrikt. Han mener lensmannsbetjenten hadde skyld i ulykken.

Ifølge vitner som Pettersen har snakket med, lå lensmannsbetjenten tett oppi ulykkesbilen i stor fart like før ulykken.

- Som far til han som overlevde har jeg mye jeg vil ha sagt. Jeg vil ikke at det bildet som så langt har kommet fram skal bli stående. Jeg ser hver dag hvordan det står til med sønnen min, de fysiske smertene er ikke de verste. At folk flest har fått en annen forklaring enn den han mener er den riktige, gjør ikke dagene bedre. Ut fra det som har kommet fram i media, så er det tydelig at saken er kraftig dysset ned av politiet. Jeg mener lensmannsbetjentens forfølgelse av ulykkesbilen har blitt bagatellisert, og jeg finner ingen formidlende omstendigheter, sier Per Ove Pettersen til Adresseavisen.

Lensmannsbetjenten kunne dessuten med letthet ha stoppet bilen på et tidligere tidspunkt, mener faren. Etter kjøringen i sentrum var guttene på Statoil og skiftet dekk.

Sefos innstilling om at lensmannsbetjenten ikke har skyld i ulykken, vil bli sendt til statsadvokaten i løpet av denne uken.

Det har ikke vært mulig for Dagbladet.no å få en kommentar fra ledelsen ved Inntrøndelag politidistrikt.