Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lensmannen for første gang der bussdrapene fant sted: - Jeg ønsket å se åstedet

Skal måle tida det tok for politiet å rykke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅRDAL (Dagbladet): For første gang siden busstragedien mandag kveld, er lensmann Åge Løseth på åstedet i Årdal.  

I etterkant av trippeldrapet har Løseth uttalt seg om hva som skjedde mandag kveld, da en 30 år gammel sørsudansk asylsøker gikk amok om bord på Valdressekspressen. Tre personer ble drept.  

- Ikke vært her - Jeg som uttaler meg om saken ønsket gjerne å se plassen, jeg har ikke vært her etter at drapene skjedde, sier han til Dagbladet.  

Sammen med to andre tjenestemenn fra politiet har han i 14-tida i dag kartlagt hvor lang tid det tok å ta seg opp til åstedet. De skal skrive en ulykkesrapport.

- Det er for å ta rede på tidsbruk, siden det har vært en del spørsmål knyttet til det, sier han. - Vi har målt opp nøyaktig avstand mellom åstedet og sentrum av Årdalstangen, lensmannskontoret. Da de skulle kjøre opp for å måle, ble jeg med bare for å se plassen.  

- Blir egen granskning Det er rettet stor kritikk mot politiet i etterkant av hendelsen, som ikke var på stedet før nærmere halvannen time etter de ble varslet. Det er også blitt kjent at det tok 14 minutter for AMK-sentralen å varsle politiet, som da sendte sin nærmeste patrulje.  

- Vi regner med at det blir en egen granskning knyttet til det, og da er det greit å vite de eksakte målene og tallene, sier Løseth.  

Patruljen som rykket på meldingen var i Lærdal, og måtte kjøre en omvei på grunn av en stengt tunell. Turen ble derfor på 89 kilometer. 

- Greit å komme opp På åstedet er det merket av med røde streker langs broen der bussen sto parkert da de første vitnene kom til stedet. Det er også tent et lys for de omkomne.  

Løseth er preget av hendelsen.  

- Det er blanda følelser, men det var veldig greit å komme opp for å se hvordan det ser ut, sier han.  

Det var Margaret Molland Sanden (19) fra Årdalstangen, Arve Kvernhau (55) fra Bagn i Valdres og svenske Brahim Khouya (53) bosatt i Göteborg, som ble drept.  

Lennsmannen ønsker ikke å uttale seg om hvor lang tid det tok å ta seg fra sentrum og opp til åstedet.   - Det kan jeg ikke si noe om, sier han.