Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lensmannen hørte skuddene

Konstituert lensmann Petter Braaten i Hol lensmannsdistrikt hørte selv skuddsalvene som drepte Ivanilda C. de Souza Tufto (51), Erling Tufto (61) og deres sønn Christian Alexandri Tufto (23) på Geilo natt til i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg bor bare 300 meter fra huset, opplyste han på en pressekonferanse på Geilo i dag.

Politiet kan ikke fastslå hvor mange skudd som ble løsnet, men opplyser at skuddene ser ut til å være fyrt av fra utsiden av huset, gjennom vinduer og vegger. Flere magasiner ble funnet utenfor huset.

Politiet hadde i ettermiddag ingen oversikt over hvilke motiv som ligger bak ugjerningen, opplyser Braaten.

Foruten de tre drepte, ble Lars Henrik Haugerud (19) også skutt og alvorlig skadd. Han ble fløyet tikl Ullevål sykehus i natt. Han er operert, og tilstanden skal være stabil.

De første vitneavhørene starter mandag morgen.

Hørte alt

-Jeg ble ikke redd, men forsøkte i stedet å observere det jeg kunne, forteller hun.

Heiberg-Ottesen bor 70 meter unna bolighuset der trippeldrapet skjedde lørdag kveld. Klokka var litt over 23.30 da hun hørte den første skuddsalven på fem-seks skudd.

- Jeg hørte en salve, så sprang jeg ut fordi jeg skjønte at det ble skutt med skarpt. Da kom en salve til på fem skudd før det ble stille, forteller Heiberg-Ottesen til NTB.

Hun var på vei ned til kontoret sitt der hun kan se rett inn til naboen da det kom en ny skuddsalve.

- Det var vanskelig å telle, men jeg tror det var 15-16 skudd, sier Heiberg-Ottesen, som ikke ble hysterisk.

Kjente familien

- Det hadde vært mye verre hvis politiet ikke visste hvem som sto bak skytingen, synes Heiberg-Ottesen.

Hun kjenner godt familien som ble offer i skuddramaet. De to sønnene i huset var gjerne inne hos henne for å prate, og hun kjente også den antatte gjerningsmannen godt.

- Han og de to andre guttene var gode kamerater, forteller hun.

At 25-åringen skulle kunne gjøre en slik ugjerning, hadde hun aldri trodd.

- Han er en stille gutt, godt likt, sier Heiberg-Ottesen.

Det hun var mest redd for, var barnebarnet i nabohuset, datterdatteren til ekteparet. Heiberg-Ottesen hadde møtt bestefar og barnebarn ute i gata tidligere på ettermiddag, så hun visste at jenta var i huset.

- Hun var heldigvis i kjelleren, og det går godt med henne, sier naboen.

Ikke evakuert

Heiberg-Ottesen kjenner ikke foranledningen til tragedien. Hun registrerte ett siste enkelt skudd litt over midnatt. Etter det ble det helt stille.

Hun forsøkte å ringe politiet, men i stedet ringte lensmannen henne og spurte om hun hadde hørt skudd. Konstituert lensmann i Ål, Petter Braaten, var allerede blitt oppringt av en av dem som befant seg inne i huset og var allerede på vei.

Ingen av naboene ble evakuert, men de ble bedt om å slå av lyset fordi politiet ikke hadde oversikt over hvor den antatte gjerningsmannen befant seg.

UNDERSØKES: Kripos er på plass på Geilo og startet i dag undersøkelser på drapsstedet.
Hele Norges coronakart