Lensmannen i Bjugn slutter

BJUGN (NTB): Lensmannen i Bjugn, Arne With, slutter i jobben denne uka. Årsaken er ettervirkningene av Bjugn-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

With ble lensmann i Bjugn i 1987. Seks år senere ble han involvert i Bjugn-saken, mistenkt for seksuelle overgrep mot barn. Han ble satt fri og saken ble henlagt etter bevisets stilling. Etter dette gikk han tilbake til arbeidet som lensmann.

Syk

With sier til avisen Fosna-Folket at han ble syk av å være i en jobb der han skulle være lojal mot et system som sviktet, som ikke gjorde noe for å rydde opp i Bjugn-saken. Til slutt ble han i januar i fjor sykemeldt. Denne uka slutter han formelt ved Bjugn lensmannskontor.

- De som er ansvarlige for å gjøre noe med tragedien som blir kalt Bjugn-saken, har etter min mening løpt fra sitt ansvar. De har forlatt enkeltmennesker, et helt samfunn, i ruiner, sier With til Fosna-Folket.

Ansvar

Hovedansvaret mener han at det er politi og påtalemyndighet, systemet, som har.

- Unge og voksne på begge sider i Bjugn-saken har ennå i dag et lite helvete på jord. Vi lever ikke under normale forhold, det finnes det utallige eksempler på, sier With.

Han mener at situasjonen i Bjugn alldeles ikke er slik at folk har akseptert rettsavgjørelsen og lagt saken bak seg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer