- Lensmannen sendte e-poster med seksuelle hentydninger

Kvinner og folk i hjelpeapparatet skal ha nektet å ha kontakt med den sexsiktede lensmannen i Modum.

SIKTET: Mannen i 60-årene har fungert som lensmann i Modum i to år. Han er nå suspendert fra jobben.
SIKTET: Mannen i 60-årene har fungert som lensmann i Modum i to år. Han er nå suspendert fra jobben.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): Den suspenderte og siktede lensmannen ved Modum lensmannskontor skal ha sendt e-poster med seksuelle hentydninger.

Det skriver Drammens Tidende i dag. Avisa skal ha fått innsyn i to av disse-postene.

Både kvinner og folk i hjelpeapparatet skal ha reagert på mannens oppførsel, og viser til episoder der det ble oppfattet at han drev med griseprat og flørting.

Slibrige e-poster
Det var tirsdag denne uka det ble kjent at den fungerende lensmannen i Modum er siktet for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe seg seksuelle tjenester.

Han har i årevis engasjert seg i saker som omhandler mishandlede kvinner, og er spesialudannet til å etterforske seksuelle overgrep. Han har også hatt ansvaret for å følge opp kvinner som havnet på krisesenter.

Gjennom dette arbeidet har han vært i hyppig kontakt med hjelpeapparat, som etter hvert har reagert på både oppførselen hans og e-poster med seksuelle undertoner

Både folk i hjelpeapparatet og noen av kvinnene skal ha nektet å ha kontakt med lensmannen på tomannshånd, skriver Drammens Tidende.

Tre forhold
Etterforskningen av lensmannen ble innledet da det dukket opp en anmeldelse mot ham 25. mai i år. Spesialenheten for politisaker ble koblet inn og lensmannen er nå siktet for forhold som omfatter seksuell omgang med tre forskjellige kvinner.

Etter den første anmeldelsen i mai har ytterligere to kvinner henvendt seg til politiet og fortalt om liknende opplevelser.

Spesialenheten bekreftet overfor Dagbladet at overgrepene skal ha skjedd for noen år tilbake, og karakteriserer forholdene han er siktet for som «meget alvorlige».

- Utnyttet i beruset tilstand
Mandag i forrige uke ble lensmannen pågrepet i sin bopæl og satt fengslet til tirsdag kveld på grunn av fare for bevisforspillelse.

Ett av forholdene mannen er siktet for omhandler en kvinne som sier hun ble utnyttet seksuelt i beruset tilstand.

- Mannen er siktet for å ha seksuell omgang med en kvinne som han møtte i forbindelse med arbeidet som politimann. Kvinnen hevder hun var for ruspåvirket til å motsette seg den seksuelle omgangen med lensmannen, sa advokat Halldis Winge ved Spesialenheten til Dagbladet tidligere denne uka.

Lensmannen er nå suspendert fra jobben men mottar fortsatt lønn i inntil seks måneder.