Lensmannen tilfreds med etterforskningen

Politiet tok et avhør og henla saken mot lege som senere ble dømt for seksuelle overgrep.

TILFREDS MED ETTERFORSKNINGEN: Lensmann Odd Dale ved Sotra, Askøy og Øygarden lensmannsdistrikt er fornøyd med etterforskningen som ble gjort den gang 17 år gamle Helen anmeldte fastlegen sin for overgrep. Forholdet ble henlagt, men legen ble dømt for tre overgrep få år senere.
Foto: Espen Røst / Dagbladet
TILFREDS MED ETTERFORSKNINGEN: Lensmann Odd Dale ved Sotra, Askøy og Øygarden lensmannsdistrikt er fornøyd med etterforskningen som ble gjort den gang 17 år gamle Helen anmeldte fastlegen sin for overgrep. Forholdet ble henlagt, men legen ble dømt for tre overgrep få år senere. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da 17 år gamle Helen fra Sotra kom til politiet i 2005 og anmeldte fastlegen sin for en rekke seksuelle overgrep, foretok etterforskeren bare et avhør av legen, før saken ble henlagt. Politiet mener de har alt på det tørre.

- Var etterforskningen god nok?

- Ja. Man mente det den gangen. Legen og kvinnen forklarte seg forskjellig om hendelsesforløpene, sier Lensmann Odd Dale ved Sotra, Askøy og Øygarden lensmannsdistrikt.

Flere kvinner reagerte Legen hadde med Helens journal til avhøret. Han nektet for overgrepene med henvisning til hva som stod i journalen. Saken ble henlagt av politiadvokaten.

Dagbladet får bekreftet fra flere holdt at det gikk rykter i bygda om at legen «tafset på pasienter». Flere kvinnelige pasienter krevde å få en annen fastlege og ble hørt. Politietterforskeren kontaktet verken tidligere pasienter, legens arbeidsgiveren eller Helsetilsynet, bekrefter lensmannen.

- Er én innkalling til avhør standarden når politiet etterforsker påstander om alvorlige seksuelle overgrep i deres distrikt?

- Det vil vel variere noe fra sak til sak. I dag etterforsker man slike saker anerledes enn den gang, sier Dale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer