Lensmannens tips til russejenter: - Ikke bli for fulle og ha på sykkel- bukse under russedressen

Snart inntar 13 500 russ Kongeparken i Rogaland.

FEST OG MORO: For de fleste er russetida heldigvis bare fest og moro. Her krabber tre russejenter opp mot slottet i 2011 for å få knute i russelua. 
Foto: Kerstin Mertens/Samfoto
FEST OG MORO: For de fleste er russetida heldigvis bare fest og moro. Her krabber tre russejenter opp mot slottet i 2011 for å få knute i russelua. Foto: Kerstin Mertens/Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kongeparken er en fornøyelsespark ved Ålgård i Gjesdal kommune som også er viden kjent for sitt årlige, store landstreff for russen.

I år samles 13 500 russ i Kongeparken fra 5. mai, skriver Byas.no. Landstreffet er fra 6. til 8. mai.

Etter fjorårets feiring i fornøyelsesparken, fikk politiet melding om tre angivelige voldtekter.

- Uheldig Kåre Birkeland, lensmann i Gjesdal kommune, mener media setter for stort fokus på voldtekt, da voldtekt på russetreff skjer sjeldent.

- Det er uheldig at voldtekt blir blåst sånn opp, for det skaper et dårlig rykte for Kongeparken. Russetreffet i Kongeparken er veldig sikkert, sier Birkeland til Byas.

Lensmannen påpeker at politi vil være tilstede og at det vil være «øyne over alt».

- Mitt poeng er at russetreffet i Kongeparken er et veldig sikkert arrangement. I løpet av de 30 åra russen har møttes her, er det ingen som er dømt for eller har sonet for voldtekt. Det er mulig det er større utfordringer for eksempel på Tryvann i Oslo, der området kanskje ikke er fullt så oversiktlig, sier Birkeland til Dagbladet.

Lensmannens tips Birkeland har følgende råd til russen, med tanke på å sikre seg mot overgrep:

- Det viktigste er at jentene ikke blir overstadig beruset og vaser rundt alene. Det er viktig at de holder seg flere i sammen. Ett tips, som mange russejenter har fulgt i mange år, er å ha sykkelbukse under russedressen. Da skal det mer til for at det skjer noe uten samtykke. Det er ikke slik at jeg oppfordrer jentene til å gå i sykkelbukse, det er rett og slett et tips, og det er det forskjell på, sier lensmannen til Dagbladet.

Videre mener Birkeland at gutta må oppføre seg skikkelig, og ikke gjøre noe jenter kan oppfatte som feil.

- Verken jenter eller gutter bør sende ut signaler som kan misforstås, sier Birkeland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer