Lensmannens tips til russejenter: - Ikke bli for fulle og ha på sykkel- bukse under russedressen

Snart inntar 13 500 russ Kongeparken i Rogaland.

FEST OG MORO: For de fleste er russetida heldigvis bare fest og moro. Her krabber tre russejenter opp mot slottet i 2011 for å få knute i russelua. 
Foto: Kerstin Mertens/Samfoto
FEST OG MORO: For de fleste er russetida heldigvis bare fest og moro. Her krabber tre russejenter opp mot slottet i 2011 for å få knute i russelua. Foto: Kerstin Mertens/Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kongeparken er en fornøyelsespark ved Ålgård i Gjesdal kommune som også er viden kjent for sitt årlige, store landstreff for russen.

I år samles 13 500 russ i Kongeparken fra 5. mai, skriver Byas.no. Landstreffet er fra 6. til 8. mai.

Etter fjorårets feiring i fornøyelsesparken, fikk politiet melding om tre angivelige voldtekter.

- Uheldig Kåre Birkeland, lensmann i Gjesdal kommune, mener media setter for stort fokus på voldtekt, da voldtekt på russetreff skjer sjeldent.

- Det er uheldig at voldtekt blir blåst sånn opp, for det skaper et dårlig rykte for Kongeparken. Russetreffet i Kongeparken er veldig sikkert, sier Birkeland til Byas.

Lensmannen påpeker at politi vil være tilstede og at det vil være «øyne over alt».

- Mitt poeng er at russetreffet i Kongeparken er et veldig sikkert arrangement. I løpet av de 30 åra russen har møttes her, er det ingen som er dømt for eller har sonet for voldtekt. Det er mulig det er større utfordringer for eksempel på Tryvann i Oslo, der området kanskje ikke er fullt så oversiktlig, sier Birkeland til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer