Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lensmannsbetjent halliktiltalt

En lensmannsbetjent fra Jæren er tiltalt etter hallikparagrafen. Påtalemyndigheten mener han burde ha visst at huset han har leid ut, ble brukt til bordellvirksomhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lensmannsbetjenten har hele tiden nektet for at han har vært involvert eller at han har visst hva som har foregått i huset han er medeier av. Som en følge av tiltalebeslutningen er mannen suspendert fra sin stilling i politiet.

Lensmannsbetjentens forsvarer, advokat Kjersti Jæger, sier til Stavanger Aftenblad at klienten hennes hadde håpet at etterforskningen ville avdekke at han er uskyldig. Hun sier at lensmannsbetjenten kun har mottatt vanlig husleie for leieforholdet.

- Det faller på sin egen urimelighet at han skulle risikere å miste jobben og sitt gode navn og rykte uten å oppnå noen vinning. Jeg er overrasket over tiltalen, sier Jæger.

Et ektepar som leide en leilighet i lensmannsbetjentens hus har begge tilstått at det har foregått prostitusjon i huset. De er siktet for forholdet. Også advokat Egil Omland, som forsvarer den siktede kvinnen, er overrasket over tiltalen mot lensmannsbetjenten.

- Min klient har lagt alle kort på bordet, men har hele tiden avvist på det sterkeste at lensmannsbetjenten har hatt kjennskap til dette, sier han.

(NTB)

Hele Norges coronakart