Lensmannsbetjent sextiltalt

En betjent ved et lensmannskontor i Vesterålen er tiltalt for blant annet å ha misbrukt sin stilling for å oppnå seksuell omgang med tre kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statsadvokat Erik Thronæs i Nordland tok ut tiltalen i forrige uke etter at mannen i lengre tid har vært etterforsket av SEFO. Thronæs er svært tilbakeholden med opplysninger i saken, og begrunner dette med at den trolig vil gå helt eller delvis for lukkede dører.

- Tiltalepunktet som dreier seg om misbruk av stillingen er det alvorligste med en strafferamme på fem års fengsel, sier han til NTB.

Han sier videre at de straffbare forholdene dels skal ha skjedd mens mannen var i tjeneste, og at mannen har misbrukt sin stilling som lensmannsbetjent.

Det er altså tre fornærmede i saken. Kvinnene er alle voksne, og overgrepene skal ha skjedd for ett til to år siden.

Betjentens advokat, Christian Wiig, sier mannen nekter straffskyld, og at lensmannsbetjenten oppfatter ventetiden før rettssaken kommer opp som verre enn selve saken. Saken vil ventelig komme opp i Vesterålen tingrett i midten av august.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer