Lensmannsbetjent Trond Kirkeby gravlagt

800 mennesker fulgte fredag lensmannsbetjent Trond Kirkeby til hans siste hvile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I begravelsen i Sandnessjøen kirke tok justisminister Aud-Inger Aure til tårene da hun skulle lese minneord over lensmannsbetjenten i den fullsatte kirken.

- Kirkeby var en tjenestemann av aller beste støpning. I Justisdepartementet, og for meg personlig, oppleves Trond Kirkebys død som om vi har mistet en av våre, sa Aure.

Også prost Birger Bentzen som forrettet i begravelsen, var flere ganger inne på det tapet som både Kirkebys nærmeste, lokalsamfunnet på Helgeland og politietaten, har lidd ved Kirkebys uforutsigbare bortgang.

- Trond Kirkeby var vant med å ta viktige avgjørelser, men også med å ta forholdsregler. Ingenting skjedde tilfeldig, samtidig som han også visste at hans utdannelse og yrkesvalg krevde ham fullt og helt og var rettet inn mot beskyttelse av andre, sa Bentzen - og fortsatte:

- Og så ble det nettopp som beskytter at han selv og hans gode venn Sigurd Wang møtte døden, og det på en av de mest fredfulle plasser en kan tenke seg i verden, sa prosten.

Begravelsen til Kirkeby ble overført på storskjerm til Stamneshallen slik at de som ikke fikk plass i kirken likevel kunne følge seremonien.

Lensmannsbetjent Trond Kirkeby ble bare 41 år. I likhet med lensmann Sigurd Wang, som ble gravlagt torsdag, ble Kirkeby skutt og drept i skytetragedien på øya Austbø på Helgeland natt til onsdag i forrige uke.

Kirkeby etterlater seg kone og tre døtre på 3, 8 og 12 år.