Leo ulvejeger

Navn: Leonhard Mikalsen Alder: 53 Yrke: Naturoppsynsmann

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Irriterende rolig trer Leonhard Mikalsen fram på TV-skjermen og orienterer nøkternt om ulvejakten. Ingen følelser, ingen store ord, ingen overraskende utbrudd. Leonhard Mikalsen er naturmennesket som gir ansikt til de norske barbarer. Nedslaktingen av en ulveflokk sjokkerer det urbane Europa.
 • Storbyhjertene banker for vandrende gråbein som jages av blodtørstige vikinger. Nyanser må vike, det er kaldt og ensomt i de dype skoger og lange vidder, her skal et vilt dyrs blod snart farge snøen rød.

  - Dette gjør Leo med et tungt hjerte. Men han er profesjonell jeger og friluftsmann, han er den beste til å ta oppdraget, sier en venn av Leonhard Mikalsen.

 • Leo, kallenavnet deler han med en fotballspiller, lever og ånder for jakt og friluftsliv. Han er finnmarking, og vokste opp i nær kontakt med natur og dyr. Som barn hørte han helt sikkert samenes fortelling om ulver som herjet i reinflokkene.
 • Men Leo er helt sikkert ikke jaktleder i Østerdalen for å ta hevn. - Leo er ingen lystdreper, han kan helt sikkert sitte ved leirbålet og sette uendelig pris på et ulvehyl, blir vi fortalt.
 • På TV-skjermen virker Leonhard Mikalsen så mutt og avvisende, med et steinansikt som aldri avslører irritasjon eller munterhet. Men Leo er ikke en kjedelig einstøing som bare lengter etter ei furu å lene seg mot.

  - Du verden for noen historier han kan dra i godt lag, fortelles det.

  Profesjonelt er han skogtekniker som etter hvert ble skogbrukssjef i Hjelmeland i Rogaland. Der bor han med kona og elghunder i skogen et stykke fra tettstedet. Familien har mottatt trusseltelefoner fra mennesker som ikke kan kjenne Leo ulvejeger.

 • - Leo er definisjonen på et naturmenneske. Han jakter og fisker for opplevelsens skyld. Han forstår og respekterer naturen og alt som lever i skog og mark, skryter bekjente.
 • Som skogbrukssjef ble han litt omstridt fordi han tok miljøhensyn som kunne kollidere med de mest offensive næringsplaner. Kanskje passer han derfor bedre som fjelloppsynsmann på Hardangervidda, jobben han i dag skjøtter når han ikke leder regjeringens ulvejegere. Drømmejobben tvang ham til Rjukan, og han må pendle hjem til Hjelmeland.
 • Leo blir ofte engasjert som guide for kjendiser og næringslivsledere som vil jakte storvilt. Hobbyen er blitt jobb, ulvejakten er en utakknemlig plikt - Leo vil helst leve som ulven, jage og overleve i urørt natur.