Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leon får toget i brønnen

LØRENSKOG (Dagbladet): Leon Gilinsky krever erstatning etter at Romeriksporten ble bygd rett gjennom brønnen hans. Vannutgiftene har økt med 4000 kroner i året. Regningen vil han at NSB Gardermobanen skal betale, men de nekter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Summen er vekslepenger for Gardermobanen, sier Leon Gilinsky.

Alt Leon Gilinsky ber om er drøyt 100000 kroner som skal dekke framtidige utgifter. Det tilsvarer prisen av 1 dl tunnelvann.

I utgangspunktet var ikke NSB Gardermobanen særlig villig til å betale noe, selv om Romeriksporten kuttet drikke- og vaskevannskilden til Leon Gilinsky og to andre familier på Fjellhamar på Lørenskog.

Men, Leon er ikke en mann som gir seg med det første. Han tvang Jernbaneverket til å betale oppkoblingen mot det kommunale vannettet i kommunen.
Nå vil han at de også betaler vedlikeholdsutgiftene og vannavgiften til kommunen. Den slapp han å betale da han hadde egen brønn. Hittil har Jernbaneverket møtt alle krav med advokater. Saken har allerede vært i rettsapparatet én gang. Da ble det bestemt at hver av de tre familiene, som nå er uten egen brønn, skulle få 10000 kroner. Dette godtok de ikke og anket saken.

Overingeniør Øystein Bjerva i Jernbaneverket nekter å svare på Dagbladets spørsmål om erstatning før saken er behandlet av lagmannsretten.

- Grunnen under Gilinskys eiendom er hans, er den ikke?
- Jo, i den grad han bruker den. Hvis ikke, kan vi benytte oss av den.

- Men han brukte den jo. 70 meter under bakken hadde han en vannpumpe. Er det ikke rimelig at dere gir ham en erstatning når dere har ødelagt vannkilden hans?
- Det har jeg ingen kommentar til, svarer Bjerva, og viser til at saken skal opp i retten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling