Leonardo DiCaprio: - Lover å støtte Thunberg

Stjerna har møtt den svenske 16-åringen, og lover å støtte henne i kampen mot klimakrisen.

LOVER STØTTE: Leonardo DiCaprio hyller klimaforkjemper Greta Thunberg i en post på Instagram etter at de møttes. Foto: Instagram
LOVER STØTTE: Leonardo DiCaprio hyller klimaforkjemper Greta Thunberg i en post på Instagram etter at de møttes. Foto: Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skuespilleren Leonardo DiCaprio og klimaforkjemper Greta Thunberg har møttes, noe Hollywood-stjerna synliggjør på Instagram.

Der utroper han blant annet Thunberg til en av vår tids ledere og beskriver dette som et avgjørende tidspunkt i menneskehetens historie.

- Tiden for passivitet er over

- Historien vil dømme oss etter hva vi gjør i dag for å sikre at fremtidige generasjoner kan nyte den samme levelige planeten vi så åpenbart har tatt for gitt. Jeg håper at Gretas budskap er en vekkerklokke til verdensledere over alt, at tiden for passivitet er over, skriver DiCaprio.

Han fortsetter med å skrive at det er på grunn av Greta og unge aktivister at han er optimistisk på framtidas vegne.

- Det var en ære å møte Greta. Hun og jeg har forpliktet oss til å støtte hverandre, i håp om å sikre en lysere fremtid for vår planet, avslutter han.

DiCaprio har lenge gitt uttrykk for støtte til Thunberg og uttalt seg om klimasaken.

I 2016 lagde han blant annet dokumentaren «Before the Flood» som handler om klimaendringer som følge av global oppvarming.

FEIL: Klimaaktivist Greta Thunberg har et problem. Hun er nødt til å komme seg til klimatoppmøtet i Madrid, etter at det ble flyttet fra Santiago i Chile på grunn av masseprotester. Men hun kan ikke fly. Og hun har dårlig tid. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Ber om hjelp

Thunberg, som ikke har kommentert det DiCaprio skriver, er for øyeblikket midt oppi et ganske annet problem:

Hun har nemlig troppet oppi Chile for klimamøte, men må nå komme seg til Spania istedenfor da møtet ble flyttet dit.

- Ettersom COP25 offisielt flyttes fra Santiago til Madrid trenger jeg litt hjelp. Det viser seg at jeg har reist rundt halve verden, feil vei. Nå må jeg finne en måte å krysse Atlanteren på i november … Om noen kan hjelpe meg å finne transport ville jeg vært så takknemlig, skriver Thunberg på Twitter.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer