Leonora (8) klipte bort nesten alt håret så kreftsyke barn kunne få det

- Jeg ble så rørt at jeg begynte å gråte.

FØR OG ETTER: Leonora (8) elsket det lange håret sitt. Hun ga det likevel opp for en god sak - og har ikke angret et sekund. Foto: Privat
FØR OG ETTER: Leonora (8) elsket det lange håret sitt. Hun ga det likevel opp for en god sak - og har ikke angret et sekund. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Leonora Trøger Kristoffersen (8) fra Kongsvinger har alltid spart håret sitt. Målet var å få like langt hår som karakteren Rapunzel fra filmen «To på rømmen».

Jenta med de lange, lyse lokkene har aldri klipt håret ordentlig og hadde heller ikke - ut fra hva foreldrene visste - tenkt å gjøre det.

Det kom derfor som en stor overraskelse på mamma Angelica Trøger da dattera kom til henne på kvelden tirsdag i forrige uke.

- Fikk sjokk Leonora fortalte mora at hun ville klippe seg.

- Jeg fikk sjokk, og ble helt perpleks. Jeg spurte hvordan hun ville klippe seg, og hun viste skulderlengde. Jeg reagerte med en gang på at det var kort, forteller mora til Dagbladet.

Mor Angelica bestilte frisørtime, og da hun skulle legge dattera fikk hun også vite hva grunnen til at åtteåringen som alltid har spart håret ville klippe seg.

- Vi lå og pratet om det å klippe håret. Hun fortalte at hun hadde sett Supernytt hos pappaen sin. Der tok de opp barn som hadde kreft og at en av medisinene de gikk på førte til at de mista håret. Det var ganske trist, men hun hadde også hørt at de fikk gratis parykk, forteller Angelica Trøger.

Og parykk er noe familien er kjent med. Leonoras tante har en hudsykdom som gjør at hun mister håret, og har derfor parykker. Da mora fortalte dattera at noen av parykkene var laget av menneskehår, lyste hun opp.

- Hun sa: «Mamma. Kan de lage parykk av håret mitt? Da vil jeg gjøre det. Da vil jeg at kreftsyke barn skal få håret mitt» sier mora.

- Jeg ble så rørt at jeg begynte å gråte. Jeg får tårer i øynene når jeg tenker på det. Det er utrolig av en åtteåring at hun vil gi kreftsyke barn hår, så de kan ha det på seg. Da vi kom til frisørsalongen sa hun til frisøren at hun ville gi håret sitt til kreftsyke barn.

- Angrer ikke et sekund Resultatet kan du se på bildene øverst i saken. Åtteåringens smil er enda større etter at hun klipte håret skulderlangt.

- For å lage parykk, må man klippe minimum 30 centimeter, og det er jo en del.

Hestehalen med håret som forrige uke var på Leonoras hode, ligger fortsatt hjemme hos mor. Planen er imidlertid å sende de lange lokkene inn, slik at det kan lages parykk av det.

- Det er store ord og tanker fra en åtteåring. Jeg klapper meg selv litt på skuldra og tenker jeg har gjort noe riktig når jeg tenker på det, sier mora.

Og på tross av ønsket om Rapunzel-hår tidligere, er Leonora veldig fornøyd med det nåværende resultatet.

- Hun elsker det! Jeg får henne nesten ikke bort fra speilet. Hun angrer ikke et sekund, forteller Angelica Trøger.

LANGT: Leonora (8) hadde spart noen år før hun valgte å klippe håret i forrige uke. Foto: Privat
LANGT: Leonora (8) hadde spart noen år før hun valgte å klippe håret i forrige uke. Foto: Privat Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer