- Leopardsneglen dreper iberiasneglen

Det er bare en ting som virkelig hjelper mot iberiasneglen, nemlig drapsmaskinen Limax maximus, eller leopardsneglen som den også kalles.

SNEGLEKRIGEN:Bjørn Winter (t.v.), Torfinn Ørmen og Petter Bøckman har studert snegler og funnet ut hvem som er sterkest i sneglekrigen. Foto: Arne Winter
SNEGLEKRIGEN:Bjørn Winter (t.v.), Torfinn Ørmen og Petter Bøckman har studert snegler og funnet ut hvem som er sterkest i sneglekrigen. Foto: Arne Winter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Leopard- sneglen jakter, angriper og biter de slimete brune til de dør.

Bjørn Winter, Torfinn Ørmen og Petter Bøckman fra Naturhistorisk museum i Oslo mener de har funnet redningen for bønder og alle med hager. På under tre år har en hage i Ski kommune blitt fullstendig fri for iberiasnegler.

- Mye raskere - Der kunne vi tidligere plukke snegler i bøttevis. Med sin territoriale og betydelige drapsadferd levner den iberiasneglenliten tid til lune stunder i fristende hager. De angripes, jages og bites til de dør. Leopardsneglene er mye raskere og har et mye kraftigere kjeveapparat. Den har en tann av hardt lærstoff i underkjeven. Iberiasneglene levnes ingen sjanse, sier Bjørn Winter.

Winter er preparantlærling ved Naturhistorisk museum i Oslo. Ørmen er zoolog og Bøckman er økologisk zoolog.

Det var Bjørn Winter som begynte å forske på leopardsneglen for fem år siden, og som har skrevet underlagsmaterialet til studien. Han drøftet sitt arbeid med de to andre, og de ble snart enige om å gjennomføre større undersøkelser flere steder i Oslo og Akershus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer