Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leppeavtrykk og svette kan felle drapssiktet

Politiet har sikret seg biologiske spor de håper kan knytte den drapsikta Viggo Kristiansen til voldtekt og mord på to små jenter i Baneheia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter ti timer i avhør kjemper 21-åringen desperat for alibiet. Han håper at venner og elektroniske spor kan underbygge at han ikke var i Baneheia da Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble drept.

Politiet derimot regner med at de har sikret seg biologiske spor de håper kan slå sprekker i Kristiansens forklaring og oppklare saken, skriver Verdens Gang.

- Vi har gode biologiske spor. Vi venter en avklaring i løpet av et par uker, sier kriminalsjef Arne Pedersen til VG.

Politikilder sier til Dagbladet at de forventer at 21-åringen snart vil tilstå. Innen to uker kan man sitte med det endelige beviset.

Det endelige beviset kan være ett eller flere av de biologiske sporene politiet har inne til analyser. I følge VG har politiet leppeavtrykk som analyseres ved et kriminalteknisk laboratorium i Polen. Disse avtrykkene kan gi gode spor i kriminalsaker.

Et leppeavtrykk inneholder over 1100 personlige kjennetegn. Til sammenligning inneholder et fingeravtrykk cirka 100.

Politiet skal også ha sikret seg svette som kan inneholde DNA-spor som kan slå i stykker 21-åringen sin forklaring, skriver VG.