Ler av Bondevik

BALLSTAD, Lofoten (Dagbladet): - Du kommer nok ikke utenom meg, Kjell Magne. Det er nesten som du inviterer til regjeringsforhandlinger gjennom Dagbladet, gliser Jan Petersen, såre fornøyd over at Bondevik utfordrer ham i skolepolitikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I det åpne brevet som Bondevik sendte Petersen i går angriper han Høyres skolepolitikk. Men for Petersen er det ikke ammunisjonen som er interessant, men hvem som er skyteskive. - Jeg er overrasket over at han velger meg som adressat. Det viser at Bondevik er tvunget til å forholde seg til meg for å komme i fokus, sier Petersen i styrehuset på «Nybræna». Hvalskuta som Paul Watson prøvde å senke for knappe ti år siden, fraktet en seierssikker Høyre-ledelse fra Steine til Ballstad der strategien for første del av valgkampen i går kveld ble lagt. For Jan Petersen har ikke sovet ut rusen fra meningsmålingene ennå. I går våknet han opp med høstens første partibarometer, presentert i Nationen, som bekrefter at Høyre-bølgen fortsetter: 29,4 prosent, mens KrF, Senterpartiet og Venstre strever med å kare til seg 18 prosent - til sammen. Derfor klarer ikke Jan Petersen å fjerne det overbærende smilet fra det Provence-brune ansiktet.

Bekrefter

- Målingen bekrefter at valget står mellom fortsatt Ap-styre eller en regjering der Høyre er med. Kjell Magne Bondevik kan jo bare glemme sentrumsalternativet hvis valgresultatet blir noe i nærheten av det vi ser nå. Jeg respekterer hans insistering på samarbeid med Sp og Venstre, men realistisk er det ikke. Nei, det blir nok oss to som sitter ved forhandlingsbordet etter valget, sier Petersen som innrømmer at medgangen går ham til hodet - samtidig som han prøver å være nøktern. - Stemningen har vært unik i lang tid. Det er bare å smile, hilse og trykke hender på alle stedene jeg kommer. Men jeg er forberedt på en tøff valgkamp, sier Petersen som ikke er større enn at han under gårsdagens hektiske Nordlandsturné tok seg tid til å svare på Bondeviks brev.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer