Ler av Fjærvoll

Det elleville medieoppstyret rundt plasseringen av Fjærvolls postkasse har vært en kraftig muntrasjonskilde for landets opposisjonspolitikere de siste dagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er saken

  • Som samferdselsminister er Dag Jostein Fjærvoll politisk sjef for Posten.
  • Som privatperson er samme Fjærvoll i full krig med Posten. Det hele handler om plasseringen av postkassa hans hjemme på Stokmarknes.
  • Postkassa skulle flyttes fra huset hans til et fellesstativ. Dette motsatte Fjærvoll seg i et brev til Posten 6. juli. Begrunnelse: Han måtte kunne følge med postkassa si, siden han er et potensielt terrormål.
  • På grunn av all oppmerksomheten saken har fått, har Fjærvoll nå fjernet hele postkassa. Han henter nå posten sin på postkontoret.

- Dersom Dag Jostein Fjærvoll forteller en historie fra virkeligheten, har han åpenbart behov for politibeskyttelse. Dersom dette ikke er virkelighet, har han andre problemer. Slik reagerer SVs Inge Myrvoll. Som engasjert samferdselspolitiker - inklusivt postsaker - er han generelt opptatt av både postkassenes plassering og av trygghet. Han føler imidlertid at samferdselsministeren gjennom sine kommentarer gjengir en virkelighet som er fjernt fra Post-Norges hverdag.

- Slik jeg opplever denne saken, er den fjernt fra all virkelighet, sier Myrvoll.

Bondevik ler

- Vi kan naturligvis ikke se bort fra at Fjærvoll vet ting vi andre ikke vet, sier Frps justispolitiske talsmann Jan Simonsen. Han avholder seg fra å gi videre kommentarer, men greier ikke å legge skjul på at han i utgangspunktet finner Fjærvolls korrespondanse umåtelig underholdende.

Heller ikke Dag Jostein Fjærvolls sjef, statsminister Kjell Magne Bondevik, greier å holde seg alvorlig når han blir bedt om å kommentere Fjærvolls behov for trygghet rundt postkassa. Statsministeren bryter ut i latter, men på spørsmål om kommentar velger han følgende formulering:

- Jeg vet ikke nok om hans situasjon til å kunne gi noen kommentar.

Morbid

Høyres Per-Kristian Foss finner det interessant at samferdselsministeren opplever større trygghet ved å ha postkassa plassert hjemme på trappa framfor å ha den plassert på et fellesstativ på god avstand, dersom det er dynamitt eller bomber han frykter .

- Mannen må ha et litt morbid forhold til egen sikkerhet. De fleste ville nok si at det var best at postkassa befant seg på betryggende avstand fra huset. Dersom dette er et ledd i en argumentasjon for at samferdselsministeren ber om spesialbehandling, tar jeg avstand fra det, sier Foss, og legger til:

- Det er ikke hver dag en statsråd ufrivillig gir så mange bidrag til humor i politikken.