Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ler av Palin-sammenlikning

Stortingets yngste representant sier hun aldri har sagt at hun ikke tenker på bøker som kultur.

TETT PÅ PARTILEDELSEN TIDLIG: Mette Hanekamhaug begynte som personlig assistent for Siv Jensen som 20-åring. Arkivfoto: Siv Johanne Seglem
TETT PÅ PARTILEDELSEN TIDLIG: Mette Hanekamhaug begynte som personlig assistent for Siv Jensen som 20-åring. Arkivfoto: Siv Johanne Seglem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Mette Hanekamhaug (22), Frps tredjekandidat i Møre og Romsdal, blir etter alt å dømme den yngste representanten på Stortinget.

Hanekamhaug, som tidligere var Siv Jensens personlige assistent, har allerede rukket å bli heftig debattert på nettet etter at hun i et intervju med Adresseavisen sa at hun ikke tenker på bøker som kultur samtidig som hun innrømmet at hun ikke vet hva innkjøpsordningen er.

- Det var ikke sånn jeg sa det. Jeg ble spurt om mine kulturopplevelser det siste året, og da kom jeg ikke på noe umiddelbart. Da spurte journalisten om jeg hadde lest noen bøker, og da sa jeg at jeg ikke tenkte på det som en kulturopplevelse. Jeg har aldri sagt at jeg ikke ser på bøker som kultur, sier Hanekamhaug, som legger til at hun er veldig glad i norske forfattere.

Ler av Palin-sammenlikning

I debatten på Dagbladet.no og på Twitter har flere sammenliknet Hanekamhaug med Sarah Palin, republikanernes visepresidentkandidat.

- Hva synes du om den sammenlikningen?

- Ha-ha, nei, den har jeg ikke hørt før. Jeg håper virkelig ikke det er på politisk grunnlag. Frp står for noe helt annet enn henne.

FØLER SEG FEILSITERT: Stortingets yngste representant. Foto: Frp
FØLER SEG FEILSITERT: Stortingets yngste representant. Foto: Frp Vis mer

Frp har tradisjonelt vært det partiet, sammen med Høyre, som har hatt størst sympati for republikanerne i USA, og partiet har tidligere brukt Bush-rådgivere.

- Republikanernes politikk er vanskelig å sammenlikne med norsk politikk. Det er helt ulike aspekter. Ulike republikanske kandidater kan stå for veldig forskjellige ting, sier Hanekamhaug.

- Hvem er dine politiske forbilder?

- Det er veldig mange. Jeg ser opp til alle politikere, uansett parti, som står på og jobber hardt for det de representerer og tror på. Jeg beundrer det Barack Obama fikk til i valgkampen, og jeg beundrer de forandingene Margarath Thatcher fikk til. Og en politiker som Carl I. Hagen, som er blitt utskjelt så mye i så mange år, men som bare har stått på, respekterer jeg inderlig.

Uklart landskap

På spørsmål om sine egne politiske ambisjoner, svarer Hanekamhaug omtrent som en fotballtrener.

IKKE FORBILDE: Sarah Palin er ikke blant Hannekamhaugs politiske forbilder. Foto:   REUTERS/Nathaniel Wilder/Scanpix
IKKE FORBILDE: Sarah Palin er ikke blant Hannekamhaugs politiske forbilder. Foto: REUTERS/Nathaniel Wilder/Scanpix Vis mer

- Jeg vil ta en dag av gangen. Min visjon er å klare å gjennomføre ting, til tross for at vi er i mindretall.

- Hvordan tror du det borgerlige politiske landskapet vil se ut nå?

- Jeg er veldig usikker. Det er åpent, med tanke på mandatene Venstre har mistet. Så det blir spennende å se. Jeg tror den polariseringen vi har sett i valget nå vil fortsette, og at Arbeiderpartiet, Frp og Høyre vil bli større og sterkere.

FORBILDE: Hanekamhaug ser mer opp til Palins rival fra valgkampen, Barack Obama. Foto: REUTERS/Larry Downing/Scanpix
FORBILDE: Hanekamhaug ser mer opp til Palins rival fra valgkampen, Barack Obama. Foto: REUTERS/Larry Downing/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!