Ler av Støres «slagord-knabbing»

Trygve Slagsvold Vedum syntes det lød mistenkelig kjent da Jonas Gahr Støre i Mo i Rana snakket om at folk nordpå føler seg oversett, overhørt og overkjørt.

SLAGORDKNABBING: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har lagt merke til at Støres ordlys er mistenkelig lik slagordet han selv hamrer løs på regjeringen med. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SLAGORDKNABBING: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har lagt merke til at Støres ordlys er mistenkelig lik slagordet han selv hamrer løs på regjeringen med. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Mange jeg møter når jeg reiser i nord, er frustrerte og sinte. Det er en opplevelse av det jeg oppsummerer med å si at folk føler seg oversett, overhørt og noen ganger overkjørt, sa Støre på et torgmøte i Mo i Rana.

Arbeiderpartiets leder gjentok formuleringen i et intervju med NTB like etter:

– Folk opplever at de er oversett, overhørt og noen ganger overkjørt, sa han.

Men ifølge Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum har ikke Støre akkurat oppfunnet kruttet med slagordet.

Det er nemlig til forveksling likt hans eget «oversett, overprøvd, overkjørt», som han har brukt i flere år allerede i sin kritikk av regjeringen.

– Forplikter

Et kjapt søk i tekstarkivet Retriever eller på Google avdekker at Sp-sjefen har brukt slagordet i minst et par år.

– Folket er blitt oversett, overprøvd og overkjørt, het det i en pressemelding om kommunereformen fra Sp i februar 2017.

– Det er moro at Jonas har kopiert samme argumentasjon og ord som Sp har brukt over tid om regjeringens politikk. For regjeringen har gang etter gang oversett, overprøvd og overkjørt de lokale, og det også med støtte fra Ap i flere av reformene, sier Vedum til NTB fra sin valgturné i Møre og Romsdal tirsdag kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer