Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ler av trusler om søksmål

- Latterlig, sier World Games-topp Mads Østvang etter at stadig flere medlemmer i selskapet nå truer ham med søksmål dersom de ikke får utbetalt pengene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er ikke ansatt i World Games og hever ikke lønn her, så jeg er ikke ansvarlig for at folk ikke har fått pengene sine. Jeg er bare et vanlig medlem på lik linje med alle de andre 400.000 WGI-medlemmene. Vil noen saksøke meg, så vær så god, men dette er latterlig, sier en lattermild Mads Østvang til NTB på telefon fra sin villa i Spania.

I dag sendte advokatfirmaet Sylte i Kristiansand et brev til de to nordmennene Mads Østvang og Tor Anders Petterøe som er blant toppene i WGI-pyramiden. I brevet kreves det dokumentasjon på hvem som utgjør de ansvarlige i selskapet. De to har fått frist til mandag med å svare på brevet.

Vil de ikke uttale seg eller gir de utilfredsstillende svar, går medlemmene til rettslige skritt for å få utbetalt pengene. Det kan også bli aktuelt å anmelde saken til Økokrim, opplyser advokat Olav Sylte:

Tett kontakt

- Det holder ikke å svare at ledelsen befinner seg i himmelen eller bak et fjell. Ut fra den dokumentasjonen vi sitter på, er det en liten gruppe nordmenn som er lederne. Vi legger til grunn at styreleder Greg Kennedy bare er innleid som en maskot i selskapet, sier Sylte til NTB.

- Jeg må først lese brevet fra Sylte og så får jeg se om jeg i det hele tatt gidder å svare, sier Østvang.

Han varsler at ledelsen i WGI kommer til å sende ut en pressemelding om ledelsesstrukturen i selskapet.

- Så du har tett kontakt med ledelsen?

- Ja, jeg har jevnlig kontakt med ledelsen og vet hva som skjer. Men jeg har ikke hatt kontakt med ledelsen fra dag en. Jeg måtte først gjøre meg fortjent til det, sier Østvang.

Den tidligere politimannen har størst omsetningsstruktur i hele det verdensomspennende WGI-systemet og har tjent millioner på virksomheten.

Stadig flere

I formiddag lå det en kø av nye henvendelser i mailboksen til advokatfirmaet Sylte i Kristiansand fra sinte World Games-medlemmer som vil ha pengene sine utbetalt. Utover dagen kom det også stadig flere telefoner, og advokatfirmaet måtte hente inn ekstra mannskap for å besvare henvendelsene.

Flere av de nærmere 100 personene som har kontaktet advokat Olav Sylte, har ikke fått utbetalt tilgodehavende fra det nettbaserte aksjespillet WGI siden august i fjor.

Sylte tror at de 270.000 norske medlemmene i WGI-systemet til sammen kan ha tapt flere milliarder kroner som de har utestående i selskapet. Han sier at medlemmene har skutt inn alt fra 4.000 kroner til flere hundre tusen kroner hver.

WGI er eldre enn pyramidespillet The 5 Percent Community (T5PC) og har tre ganger så mange medlemmer.

Advokatfirmaet Sylte har oppfordrer WGI-medlemmer som har penger utestående, til å ta kopi av sine hjemmesider hos WGI. Dette er sider som inneholder dokumentasjon over innbetalinger og aksjebeholdning som de sitter med i selskapet. Advokat Sylte frykter at lederne skal stenge nettsidene for å unngå at medlemmene skal kunne dokumentere sine tap.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media