STORMET BUNKERSEN: Da Jimmy Lee Dykes skal ha blitt sett med et våpen, anså politiet at kidnappingsofferet hans, Ethan, var i livsfare. Derfor slo de til mot bunkeren i går kveld. Femåringen ble reddet og Dykes døde under aksjonen. Foto: AP / AL.com, Joe Songer / NTB scanpix
STORMET BUNKERSEN: Da Jimmy Lee Dykes skal ha blitt sett med et våpen, anså politiet at kidnappingsofferet hans, Ethan, var i livsfare. Derfor slo de til mot bunkeren i går kveld. Femåringen ble reddet og Dykes døde under aksjonen. Foto: AP / AL.com, Joe Songer / NTB scanpixVis mer

- Ler, smiler og leker med sin favorittdinosaur

Ethan (5) i sikkerhet etter seks dager langt fangedrama i bunker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Omstendighetene rundt hva som skjedde da kidnappingsdramaet i en bunker i Alabama i går kveld fikk en brå slutt er foreløpig ikke klarlagt.

Men offeret, fem år gamle Ethan er i sikkerhet. Kidnapperen, Jimmy Lee Dykes (65), er død. Dykes skal ha blitt observert med et våpen og spesialstyrker valgte å slå til mot bunkeren han hadde forskanset seg i de siste seks dagene. Det er uklart om det var politiet eller han selv som endte livet hans i går kveld.

Vitner rapporter om et høyt smell under aksjonen.

- Ler og tuller Fem år gamle Ethan skal etter forholdene være i fin form etter marerittdramaet. Han er for tida på sykehus.

- Han har det fint. Han ler, tuller, leiker og spiser, sier spesialagent Steve Richardson i FBI til CNN.

Ifølge kanalen opplyser myndighetene at gutten smiler, ler og leiker med sin favorittdinosaur.

FBI vil ikke svare på om femåringen ble vitne til drapet på Dykes.

- HAR DET FINT: Spesialagent i FBI, Steve Richardson, forteller at femåringen har det fint, at han tuller og ler, etter at han kom i trygghet. Foto: Mark Wallheiser / Getty Images / AFP / NTB scanpix
- HAR DET FINT: Spesialagent i FBI, Steve Richardson, forteller at femåringen har det fint, at han tuller og ler, etter at han kom i trygghet. Foto: Mark Wallheiser / Getty Images / AFP / NTB scanpix Vis mer

- Han er et veldig spesielt barn. Han har vært gjennom mye og har utholdt mye, sier

Bombesøk I natt og i dag vil det foregå krimtekniske undersøkelser og etterforskning på åstedet. Blant går en bombegruppe gjennom bunkersen og tomta på utkikk etter eksplosiver, melder CNN.

Kidnappingssaken startet søndag med at Dykes skal ha skutt og drept bussjåføren Charles Poland Jr. (66) før han tok med seg Ethan. En kilde opplyser til CBS News at det er uklart hva slags motiver Dykes hadde for sine handlinger, men han skal ha hatt problemer han ønsket å lufte. Et av temaene skal ha vært noe mot å myndigheten å gjøre, uten at det ble videre utbrodert, melder kanalen.

Dykes er en dekorert Vietnam-veteran. Han flyttet tilbake til hjemtraktene i Midland City i Alabama for et par år siden. Det er ikke uvanlig at folk har underjordiske rom i stater som Alabama, for å gjemme seg for orkaner. Dykes skal ha vist fram bunkersen sin til en nabo da den var ferdig.

- Taket i bunkeren ligger en drøy meter under bakken, og golvflaten er cirka 1.8 ganger 2,4 meter. Han har bygd trapp ned i bunkeren, og plastrøret vender ut mot veien slik at han skal høre når det kommer noen, sier naboen som var på omvisning.

DØD: Jimmy Lee Dykes (65). Foto: AFP PHOTO / Alabama Department of Public Safety / NTB scanpix
DØD: Jimmy Lee Dykes (65). Foto: AFP PHOTO / Alabama Department of Public Safety / NTB scanpix Vis mer