Les Anooshes historie

Våren 2001 kontaktet Anooshe Sediq Ghulam journalist og forfatter Hege Storhaug, som i mange år har jobbet med innvandrernes problemer. Anooshe fryktet av ektemannen ville drepe henne. I går fikk Storhaug vite at Anooshe var drept - av mannen hun fryktet. Her er Anooshes histoire.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Anooshe (25) levde med vissheten om at en dag ville ektemannen ta livet hennes. Hun levde i et sant helvete. Likevel klarte hun å gi varme og omsorg til sine venner, sier Trygve Sira, leder av Svanviken statlige flyktningmottak.

Sira var en av Anooshe Sediq Ghulams nærmeste støttespillere de siste åra.

- Seks-sju ganger måtte vi få henne og barna i skjul mens de levde på mottaket. Vi fikk nemlig informasjon om at ektemannen var på vei opp hit eller at han var observert i området. Anooshe levde i et helvete. Den lille, vevre kvinnen var ubegripelig sterk, sier Sira.

Mishandlet

Anooshe, ektemannen Zaheerudin Shamsi og barna kom til Norge 25. mai 1999. Her fortsatte flukten for Anooshe, nå fra en voldelig og forsmådd ektemann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer