Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Les den hemmelige Treholt-dommen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bergensavisen kunngjorde i morges at avisa hadde fått hele dommen mot Arne Treholt fra hans forsvarer Arne Haugestad, og at ba.no ville offentliggjøre dommen i dag.

Dagbladet.no har også mottatt dommen på 255 sider, minus de sju sidene som er stemplet strengt hemmelig, og som verken vi eller BA offentliggjør.

Da Treholt ble dømt for spionasje i 1985, ble en betydelig del holdt hemmelig av hensyn til rikets sikkerhet. Riksadvokat Tor-Aksel Busch opplyste tidligere denne uka at større deler av dommen vil bli offentliggjort ved påsketider.

Ifølge BA skjedde den siste nedgraderingen i 1991. Da var det sidene 56, 60, 65, 66, 145-147, 148, 150, 176-178, 178-182 og 182-187 som ble frigitt.

Arne Haugestad offentliggjorde mye av dommens hemmelige innhold i boka «Kappefall», som kom ut i november.

- Dommen er jo 20 år gammel i år, sier Dagbladets ansvarlige redaktør Thor Gjermund Eriksen.

- Innholdet i dommens hemmelige deler har dessuten vært omtalt en rekke ganger. Siden dette er opplysninger av vesentlig samfunnsmessig interesse, ser jeg ingen grunn til å ikke offentliggjøre den nå.

  • Du kan lese Treholt-dommen HER
SPIONDØMT: Arne Treholt ble dømt for spionasje i 1985. Foto: SCANPIX
SPIONDØMT: Arne Treholt ble dømt for spionasje i 1985. Foto: SCANPIX Vis mer
TREHOLTS FORSVARER: Arne Haugestad.