Les Elisabeths siste tenåringsbetroelser

«Den 28. juni har jeg eksamen. Hvis jeg står, sier jeg opp jobben min og flytter til søstera mi», skrev Elisabeth Fritzl til venninna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AMSTETTEN (Dagbladet): Avisa Österreich har fått tilgang til flere brev Elisabeth Fritzl sendte til ei venninne. Der skriver den da 18 år gamle jenta at hun planlegger å flytte hjemmefra.

«På mandag reiser jeg til Traun. Jeg har nemlig klippet ut alle ledige jobber fra avisa, og de må jeg nå oppsøke. Forhåpentligvis finner jeg den riktige. Kryss fingrene for meg», skriver Elisabeth i brevet.

«Så snart jeg har flyttet, skriver jeg den nye adressen til deg. Jeg har dessverre ikke noe passfoto, men jeg legger ved et annet. Håper at du liker det», skriver 18-åringen om bildet, der hun sitter smilende ved et svømmebasseng i en hage.

Dagdrømmer

I brevene, som er skrevet kort tid før Josef Fritzl sperret Elisabeth inne i kjelleren, beskriver tenåringsjenta hverdagen sin.

«Jeg har høyst to dager fri i uka. Da svømmer jeg, spiller tennis eller fotball. Jeg hører gjerne på musikk, og jeg drømmer meg vekk. Men hvis livet bare hadde bestått av drømmer, da vet jeg ikke helt. Nå kan jeg ikke glemme fortsettelsen heller», skriver Elisabeth i ett av brevene.

I et annet står det: «Jeg har fått fem firere i karakterboka. Så du trenger slett ikke å klage over dine tre firere. Jeg håper at du holder løftet ditt om å besøke meg når du har tatt førerkort.»

Flere steder skriver Elisabeth om familien sin, men aldri om foreldrene.

SISTE FOTO: Dette bildet, hvor Elisabeth Fritzl sitter ved et svømmebasseng i en hage, er trolig et av de siste som er tatt av henne, før hun ble sperret inne i farens fangehull. «PS. Bildet er litt mørkt, men jeg sender deg et bredere neste gang! Ok?» skrev hun da ei venninne fikk det i posten. Foto: PRIVAT
SISTE FOTO: Dette bildet, hvor Elisabeth Fritzl sitter ved et svømmebasseng i en hage, er trolig et av de siste som er tatt av henne, før hun ble sperret inne i farens fangehull. «PS. Bildet er litt mørkt, men jeg sender deg et bredere neste gang! Ok?» skrev hun da ei venninne fikk det i posten. Foto: PRIVAT Vis mer

«Min bror er 21 år, og ham liker jeg best. Vi er alltid mye sammen, men nå i oktober skal han i førstegangstjeneste», skriver Elisabeth i et av brevene.

«Jeg er veldig stolt av broren min, som nå er blitt 21 år gammel. Jeg vet om problemene hans, og han om mine. Jeg vil alltid støtte ham. Står du også dine søsken nær? Det håper jeg», skriver Elisabeth.

Skulle flytte til søstra

Som svar på noe venninna har skrevet i et brev, skriver også 18-åringen:

«Gjør du det altså? Går på fest når foreldrene dine er hjemme?».

Da disse brevene ble skrevet, hadde Elisabeth allerede vært utsatt for farens voldtekter og mishandling i flere år. Mens hun jobbet som læring på en restaurant utenfor Strengberg i Østerrike, skal Elisabeth ha rømt til Wien sammen med en arbeidskamerat. Da hun ble funnet tre uker seinere, sendte politiet henne hjem til faren, ifølge nyhetsmagasinet Spiegel.

«Jeg har eksamen den 28. juni. Jeg gruer meg allerede. Hvis jeg står, sier jeg opp jobben som jeg har nå og flytter til søstra mi og vennen hennes i Traun. Hun har nemlig ikke råd til å betale for en leilighet på egenhånd. For meg er det også gunstig, da får jeg to rom for meg selv», skrev Elisabeth.

Les Elisabeths siste tenåringsbetroelser
BREVVENN: - Tenk på meg!!! skrev Elisabeth på bildet hun sendte venninnen.