Les Elisabeths siste tenåringsbetroelser

«Den 28. juni har jeg eksamen. Hvis jeg står, sier jeg opp jobben min og flytter til søstera mi», skrev Elisabeth Fritzl til venninna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AMSTETTEN (Dagbladet): Avisa Österreich har fått tilgang til flere brev Elisabeth Fritzl sendte til ei venninne. Der skriver den da 18 år gamle jenta at hun planlegger å flytte hjemmefra.

«På mandag reiser jeg til Traun. Jeg har nemlig klippet ut alle ledige jobber fra avisa, og de må jeg nå oppsøke. Forhåpentligvis finner jeg den riktige. Kryss fingrene for meg», skriver Elisabeth i brevet.

«Så snart jeg har flyttet, skriver jeg den nye adressen til deg. Jeg har dessverre ikke noe passfoto, men jeg legger ved et annet. Håper at du liker det», skriver 18-åringen om bildet, der hun sitter smilende ved et svømmebasseng i en hage.

Dagdrømmer

I brevene, som er skrevet kort tid før Josef Fritzl sperret Elisabeth inne i kjelleren, beskriver tenåringsjenta hverdagen sin.

«Jeg har høyst to dager fri i uka. Da svømmer jeg, spiller tennis eller fotball. Jeg hører gjerne på musikk, og jeg drømmer meg vekk. Men hvis livet bare hadde bestått av drømmer, da vet jeg ikke helt. Nå kan jeg ikke glemme fortsettelsen heller», skriver Elisabeth i ett av brevene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer